Wishlist: Off-White x IKEA tepih
Wishlist: Off-White x IKEA tepih

Wishlist: Off-White x IKEA tepih

Ne bi bila hypebeast sreda da barem negde ne spomenemo Virgila Abloha, mada je to donekle i razumljivo. Legat dizajnerskog vizionara proteže se ne samo kroz modu, već i druge oblasti umetnosti – od muzike, preko režije, do arhitekture. Upravo o njegovoj zaostavštini u potonjoj oblasti govorimo ovde. Godine 2018. lansirana je kolaborativna kolekcija između Virgilovog kreativnog izdanka, brenda Off-White i sinonima skandinavskog enterijera, brenda IKEA. Time je dodatno zacementiran Virgilov status umetnika, upravo zahvaljujući njegovoj sposobnosti da transformiše svakodnevne predmete.

Posebnu pažnju ovom prilikom posvećujemo seriji tepiha koji su kreirani za ovu priliku, a koji nose Virgilove prepoznatljive navodnike. Tepih koji na sebi ima utkanu nedovršenu sliku švedskog pejzaža, preko koje su prožete reči “STILL LOADING” možda je i favorit iz cele kolekcije. Ništa manje ne bismo želeli da je ostao još po koji primerak tepiha u obliku IKEA fiskalnog računa, međutim svi su ovi primerci rasprodati gotovo momentalno po puštanju u prodaju. Kolekcija je, inače, iskorišćena za scenografiju jedne od revija Off-White, održane tokom pariske Nedelje mode 2018. godine.

Ne možemo, a da ne pomenemo i još neke komade koji su ovom prilikom preobraženi Virgilovom kreativnom vizijom. Jedan od njih je prepoznatljiva IKEA torba, ovog puta ukrašena natpisom “SCULPTURE”. Za kraj, beli časovnik koji preko stakla nosi ispisano “TEMPORARY” konceptualno je bliža umetničkom delu nego komadu enterijera.

Fotografije preuzete sa: StockX.com

Učitati još
Zatvori