Wishlist: IKEA lampa sa potpisom roterdamske umetnice
Wishlist: IKEA lampa sa potpisom roterdamske umetnice

Wishlist: IKEA lampa sa potpisom
roterdamske umetnice

Kada je reč o enterijerima, čine se da su prošlu godine obeležile fotelje i sofe. Godinu smo započeli Gubi Pacha Lounge Chair foteljom koja se našla u našoj rubrici Object of desire. Zatim je zelena IKEA fotelja postala viralna i preplavila socijalne mreže, a čak je i glumac Robert Pattinson dizajnirao svoju sofu. Ove godine, akcenat se prebacuje na lampe. Nakon što smo saznali da su lampe u obliku pečurki ponovo su u trendu i gde ih možete nabaviti, dizajneri enterijera donose nam još trend – neobične lampe. Prva u nizu je IKEA lampa sa potpisom roterdamske umetnice Sabine Marcelis koja je poznata po upotrebi stakla u svojim kreacijama.

IKEA x Sabine Marcelis

IKEA i poznata roterdamska dizajnerika Sabine Marcelis nedavno su predstavili kolekciju pod nazivom VARMBLIXT. Akcenat ove kolekcije je na skulpturalnim predmetima od stakla i donosi neobično posuđe za posluživanje, živopisne podne prostirke od istog materijala, svećnjake, naravno rasvetu, i još mnogo toga. Sama kolekcija sadrži 19 proizvoda a ono što im je zajednčko jeste transparentna nit i staklo kao glavni materijal. Iako svaki komad iz VARMBLIXT kolekcije priča priču za sebe, na društvenim mrežama posebno se istakla narandžasta lampa u obliku krofne.

Roterdamska umetnica Sabine Marcelis fascinirana je različitim svojstvima materijala i efektima koje mogu pružiti neki od njih. Njeni dizajni nastaju kao rezultat opsežnog eksperimentiranja. Radeći na dizajnu proizvoda, instalacija i prostora, Sabine nastoji da stvori magična iskustva. Diplomirala je na prestižnoj Design Academy u Holandiji. Njeni radovi su od samog starta bili veoma zapaženi na brojnim svetskim smotrama dizajna. Magazin Wallpaper proglasio je Dizajnerom godine 2020, a Architectural Digest dve godine zaredom je uvrstio među stotinu najvažnijih kreativaca u svetu.

Fascinirana sam svetlom. Sviđa mi se što se stalno menja i što može da aktivira predmete, čime se statičnim stvarima daje dinamičnost.

Sabine Marcelis

/ ikea varmblixt /
/ sabine-marcelis /

IKEA VARMBLIXT lampa

Ukoliko pratite lifestyle influenserke, videli ste da je gotovo svaka od njih u poslednje vreme u dom unela ovaj komad iz IKEA prodavnice. Reč je o IKEA VARMBLIXT lampi koja se simbolično naziva donut jer podseća na krofnu. Prepoznatljiva IKEA VARMBLIXT lampa od stakla dolazi u narandžastoj boji i daje toplu nijansu sobnog osvetljenja. Ono što je njena prednost jeste da je možete postaviti na zid, policu, klub sto ili čak i na pod. U prenesenom to bi značilo da ova lampa nije ni stona, ni podna, ni zidna, već sve u jednom.

Viralna IKEA VARMBLIXT lampa prečnika je 30 centimetara što je čini idealnom za skoro svaki kutak u stanu. Možete je staviti na radni sto kako biste postgli nešto zagasitiju atmosferu ukoliko radite u večernjim časovima. Takođe, može biti sjajna dopuna stylish enterijer priči ukoliko je pozicinirate u ćošak sobu odakle će suptilno bacati zagasito narandžastu svetlost. Još jedan dobar potez može biti da lampu postavite na coffee table knjige ili magazine.

Ipak, ono što ovu lampu čini tako poželjnom svakako je cena. Po ceni od 4.999 dinara imate priliku da dobijete: #1 dizajnerski komad, #2 atraktivan home piece i #3 timeless komad koji će bez obzira na trendove uvek biti poželjan i atraktivan. Međutim, upravo zbog svoje pristupačne cene, ova lampa je često rasprodata. Ali smo saznali da će od 22.februara biti ponovo dostupna u IKEA prodavnici. Ukoliko ne želite da vam ovaj komad promakne, predlažemo da na njihovom sajtu upišete svoju mejl adresu kako bi vam stiglo obaveštenja o ponovnoj dostupnosti lampe.

Journal wishlist: IKEA VARMBLIXT lampa

/ ikea VARMBLIXT /
/ ikea VARMBLIXT /
/ ikea VARMBLIXT /
Učitati još
Zatvori