Otvaramo vrata funky stana u Berlinu i donosimo tri stvari koje ćemo prepisati
Otvaramo vrata funky stana u Berlinu i donosimo tri stvari koje ćemo prepisati

Otvaramo vrata funky stana u Berlinu i donosimo
tri stvari koje ćemo prepisati

Berlin je trenutno grad u Evropi u kojem vladaju dva trenda, iliti, dve struje. Prva je, all black autfiti koji su preplavili ulice glavnog grada Nemačke, a druga je potpuno funky i retro stanovi i enterijer. U ovom obilasku predstavićemo vam stan dve sestre. Don i Dandy, kako i nosi naziv njihovog zajedničkog Instagram naloga, se obe bave dizajnom enterijera ali i DIY projektima. Svoj dom uredile su u stilu šezdesetih i sedamdesetih, uz elemente savremenog nameštaja u pastelnim nijansama. Stan obiluje chunky dekorativnim elementima, a tu su i momenti u kojima se koriste i moderni hippie home momenti. Dakle, u svoj dom uvrstile su više različitih stilova od kojih ćemo svaki predstaviti u nastavku. Upravo to je ono što smatramo da ovaj moderan enterijer izdvaja od ostalih. Don i Dandy su definitivno dizajnerke od kojih se mnogo može naučiti. Zato, vreme je da krenemo od samog početka.

METALNI ELEMENTI

Metalni elementi u ovom stanu vraćaju definitivno duh sedamdesetih u dom. Bez obzira na dizajn vašeg enterijera, ukoliko želite da dodate taj retro momenat, metalna fotelja ili polica za časopise biće možda najefektniji način. Ujedno, ovakvi komadi nameštaja ili dekoracije jesu trenutno i pristupačniji način da uredite svoj dom. Zbog toga vam savetujemo da razmotrite upotrebu metala u svom domu. Evo kako to izgleda na našem primeru iz Berlina.

OBLI NAMEŠTAJ U PASTELNOJ BOJI

Obli nameštaj je najveći trend za ovu godinu,  a detaljno o njegovoj primeni pisali smo u ranijim tekstovima. Ovog puta, fokusiraćemo se na primere u kojima se jasno vidi zbog čega je to tako. Obli nameštaj zaista može vizuelno da vam pruži osećaj cozy kutka. Ukoliko se uz to usudite da prilikom odabira oblih linija, izaberete i jedinstvene boje i nijanse, vaš dom će definitivno dobiti poseban šmek u kom će se spojiti sedamdesete i moderni stilovi. Dakle, da li ste dovoljno hrabri? Mi vam dajemo malo podsticaja u nastavku.

KOMBINACIJA BOJA I PRINTA

Poslednja stvar koju možete primeniti inspirisani ovim stanom u Berlinu jeste kombinacija najrazličinijih tonova i boja sa printom. Mnogima će primeri koji slede delovati kao maksimalistički stil a ujeno bismo se i sami složili sa tim. U zavisnosti od toga šta lično preferirate, možete istraživati boje i oblike u svom spektru. No, ono što je definitivno jeste da su i printovi i boje dobrodošli ove sezone. Sestre Don i Dandy su svoj posao odlično obavile. Pogledajte kako su se one smelo igrale sa dizajnom i pokušajte isto ili slično da primenite i sami.

Učitati još
Zatvori