Dočekali smo presudu: Oble linije najveći trend u dizajnu nameštaja
Dočekali smo presudu: Oble linije najveći trend u dizajnu nameštaja

Dočekali smo presudu: Oble linije
najveći trend u dizajnu nameštaja

Stil popularan šezdesetih i sedamdesetih godina odlučio je da se vrati na velika vrata. Reč je o oblim oblicima pri dizajniranju nameštaja kojim se ujedno postiže retro, ležeran stil, a komadi pored toga poseduju i luksuzan izgled. Verovatno već i iz svog ličnog iskustva znate koliko oblik nameštaja može da utiče na ukupan izgled vašeg doma. No, jedno je sigurno, najveća prednost oblog nameštaja je definitivno to što zaista otvara prostor. Ukoliko se odlučite da svoj dom uredite na ovakav način, primetićete i sami da prostorija može laše da „diše“. Iako je devedesetih godina nameštaj oštrih ivica i oblika vladao u uređenju enterijera time nagoveštavajući snagu i prefinjenost prostora, izgleda da u ovom momentu biramo manje agresivne oblike.

@interiordesign_addict
@interiordesign_addict

Obli elementi kreiraju osećaj skladnosti

Oštre ivice i prave linije još uvek nisu potpuni passe. No, ono što je sigurno jeste da sa nameštajem koji je dizajniran na taj način sigurno nećete uspeti da kreirate elegantan i skladan prostor poput onog koji viđate na društvenim mrežama i u magazinima. Ukoliko se i sami zagledate, primetićete da svaki moderno sređen stan poseduje više različitih omlih momenata. Da, efekat najbolje možete da postignete odabirom nameštaja, no tu su i drugi načini koji vam mogu momentalno pomoći. Tepisi, dekoracija, lusteri, lampe, dnevni i noćni stočići. Sve su to načini da uz malo ulaganja postignete efekat koji želite.

Ukoliko imate pali stan ili kuću, oblo dizajniran nameštaj ali i dekoracija mogu vam omoći da otvorite prostor, uštedite na istom, ali da on ujedno izgleda moderno.

@interiordesignmag
@interiordesignmag
@interiordesignmag
@interiordesignmag

Obli nameštaj i boje

Obli nameštaj zahteva ujedno i pravilan odabir boje i teksture. Ukoliko se odlučite za nude, krem, belu, nijanse kafe i peska, dobićete enterijer i nameštaj koji deluje luksuzno i nežno. Sa druge strane, tu su jake boje koje u kombinaciji sa oblim nameštajem kreiraju retro momenat u dobu i daju mu dozu mladalački šarma. Ako ste ipak razmišljali o zagasitim bojama poput crne, teget, tamno sive, vaš enterijer i prostor kreiraće mističnu i ozbiljnu notu, ali ujedno u vaš dom uneti i potrebnu dozu elegancije.

Dakle, prilikom  kupovine novog nameštaja, pogotovo kada je reč o oblom nameštaju, posvetite pažnju analizi boja. Postavite sebi pitanje: Šta je ono što želim da postignem? Ukoliko se usudite da kombinujete obli nameštaj različitih boja definitivno ćete postići autentičan efekat što je svakako naš savet. Monohromatski enterijer definitivno više nije trend, no ljubitelji i zagovornici ovakvog uređenja enterijera ne odustaju. Ukoliko i vi spadate u njih, savetujemo da odaverete bar jedan komad koji će se istaći u prostoriji i uneti dinamičnost kao na primerima.

@interiordesign_addict
@interiordesign_addict
@theinteriordesigninstitute
@theinteriordesigninstitute

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori