Vodimo vas u novootvoreni klub Silencio u Njujorku čiji enterijer potpisuje genijalni Harry Nuriev
Vodimo vas u novootvoreni klub Silencio u Njujorku čiji enterijer potpisuje genijalni Harry Nuriev

Vodimo vas u novootvoreni klub Silencio u Njujorku čiji enterijer potpisuje genijalni Harry Nuriev

Duže od decenije klub Silencio u Parizu okuplja ekipu koja većinski ima art background. Ovo mesto otvoreno je 2011. godine, a sam koncept i dizajn enterijera potpisuje neprikosnoveni David Lynch – glumac, slikar, muzičar i vizuelni umetnik.

Od ovog meseca sličan koncept pod istim imenom možemo naći i na njujorškoj adresi, ali ovog puta je za sam enterijer zadužen jedan od trenutno najtraženijih svetskih umetnika – Harry Nuriev. On je imao jako težak zadatak – da nastavi konceptualnu viziju koju je osmislio David Lynch, ali joj istovremeno da kako svoj lični, tako i pečat Njujorka kao takvog.

From Paris to NewYork

Za ulazak u Silencio klub u Parizu morate imati ili članske karte ili biti na listi najpoželjnijih ličnosti iz sveta filma, mode ili moderne umetnosti a kada, u nekom momentu, reše da unutra puste par običnih smrtnika oni moraju zadovoljiti unapred postavljene standarde i kriterijume.

Ista pravila važe i za nedavno otvorenu franšizu u Njujorku koja je smeštena u Hell’s Kitchen četvrti, u kojoj je nekada davno bio lociran i čuveni Studio 54. Enterijer odiše mistikom u kojoj dominira crvena boja, sa precizno doziranim zlatnim detaljima. Ovo mesto pretenduje da postane hot spot lokalne clubbing scene, a proteklog vikenda na otvaranju je među glavnim gostima bio muzičar Svizz Beatz. On i njegova supruga Alicia Keys veliki su kolekcionari umetnina, koje su nedavno izložene u okviru muzeja u Bruklinu i ovo je, ujedno, bio sjajan povod za slavlje.

 

Ko je Harry Nuriev? 

Već smo na Journalu pisali o ovom izuzetnom umetniku kada je vizuelno osmislio Amina Muaddi showroom u Emiratima, koji je istovremeno bio i art instalacija. On stoji iza kreativnog rada koji prezentuje Crosby Studiosbaziran je u Parizu i Njujorku i sebe klasifikuje kao umetnika, arhitektu i dizajnera enterijera. NewYork Times je njegov rad opisao kao kreiranje prostora u doba Instagrama, a mi se sa tom konstatacijom u potpunosti slažemo.

Foto: Instagram / @harrynuriev / @silencionyc

Učitati još
Zatvori