Enterijer senzacija: Fungiture – fotelje u obliku pečuraka
Enterijer senzacija: Fungiture – fotelje u obliku pečuraka

Enterijer senzacija: Fungiture –
fotelje u obliku pečuraka

Fungiture – reč koju ćemo zapamtiti. Dok se većina ljudi oslanja na klasične komade nameštaja, primetili smo vrtoglavi rast popularnosti neobičnog dizajnerskog nameštaja. Dizajner Paul Octavious je kreirao fotelju inspirisanu pečurkama i zgodno je na svojim društvenim mrežama nazvao – fungiture.  Paul Octavious je, zajedno sa Jennaom Liberman, otvorio kreativni studio pod imenom Eye Eaters u Čikagu, a na njegovom Instagram i TikTok nalogu su osvanule fotografije ovih neobičnih fotelja. Dok razmišljamo o tome kako ćemo urediti dnevnu sobu, pored lažnog aparata za kafu, na wishlist dodajemo fungi fotelje dizajnera Paula Octaviousa.

Fungiture
/ @PAULOCTAVIOUS /
Fungiture
/ @PAULOCTAVIOUS /

Ko je Paul Octavious?

Paul Octavious je jamajčanski umetnik iz regije Nove Engleske, fotograf i dizajner koji živi i radi u Čikagu. Paulov rad uključuje fotografiju, videografiju, stop-motion, grafički dizajn i eksperimentalnu umetnost. Njegove kreacije su ispratili, između ostalih, New Yorker, New York Times, swissmiss, Huffington Post i the Paris Review. Zanimljivost u vezi sa ovim umetnikom jeste da je on samouk i, kako navodi, uživa u pravljenju blanket fort-ova sa svojim sinom. Konceptualna umetnost Paul Octaviousa neguje razigranost i istraživački duh, pa u njegovim kreacijama možemo osetiti apsolutnu životnost i dominaciju veselosti.

Fungiture
/ @PAULOCTAVIOUS /

We are Eye Eaters
We make art
We throw events
And we connect brands to the culture.

Tako glasi slogan na zvaničnom sajtu Eye Eaters-a. Jenna i Paul stoje iza kreativnog studija Eye Eaters, za koji navode da je i society. Kada kažemo society, mislimo na klasično udruženje, međutim, ovo društvo okuplja vizuelne umetnike i kulinarske entuzijaste na jednom mestu. A not-so-secret society iza sebe ima pozamašnu listu priređenih događaja  i ostvarenih umetničkih poduhvata.

Fungiture
https://www.instagram.com/p/C3_n6UzL9Qs/?img_index=1

Efekat iznenađenja

Pitanje Šta staviti u ovaj ćošak je, čini nam se, neizbežno pri svakom sređivanju enterijera. Uvek je pametan potez odlučiti se za statement komad, jer on donosi efekat iznenađenja. Ukoliko imate pretežno neutralan nameštaj, neki bold komad, poput ove fotelje bi savršeno razbio monotonost i uneo dizajnerski pečat u celokupan doživljaj prostora. Uz pomoć veštačke inteligenicije, pečurka-fotelje su zasad još uvek u domenu ideje. Međutim, pozitivan feedback internet publike naveo je ovog dizajnera da se ozbiljnije pozabavi proizvodnjom i distribucijom ovih fotelja. Jer, ko ne bi voleo da sedi u velikim mekanim pečurkama?

Fungiture
/ @PAULOCTAVIOUS /
Fungiture
/ @PAULOCTAVIOUS /

Foto: Instagram: @pauloctavious

Učitati još
Zatvori