Wishlist: Tina Bobbe (lažni) aparat za kafu
Wishlist: Tina Bobbe (lažni) aparat za kafu

Wishlist: Tina Bobbe (lažni)
aparat za kafu

O neslućenim opasnostima od upotrebe veštačke inteligencije i širenja lažnih slika na društvenim mrežama svakodnevno se govori. Neretko, promptografike, kako se ovi vizuelni sadržaji sve češće nazivaju, naliče pravim fotografijama i realističnim prikazima pravih ljudi, objekata ili predmeta. Zato se nebrojano puta desilo da na Instagramu naiđemo na prizore na kojima smo se zadržali koji minut duže, kako bismo uvtrdili njihovu verodostojnost. Tako je bilo i ovog puta, kada smo poželeli aparat za kafu nemačke dizajnerke Tine Bobbe – samo da bismo shvatili da je u pitanju dizajn generisan veštačkom inteligencijom.

To nas, naravno, nije sprečilo da ovaj futuristički aparat za kafu ipak dodamo na listu želja. Neosporno je da, uz sve rizike koje donosi, veštačka inteligencija može ponuditi i kreativna rešenja za inovativne predmete, posebno kada je reč o enterijeru i komadima nameštaja koje bismo želeli u svom domu.

Iako funkcionalnost i logistika rada ovog aparata za kafu na prvi pogled ne izgleda kao nešto što bismo savladali iz prvog pokušaja, u ovom slučaju praktičnost dolazi na drugom mestu. Da li koristi kapsule ili pak, zrna sveže kafe? Kakvog je uopšte ukusa ovako priremljena kafa, nakon što je prošla stepenicama naizgled na LEGO kocke? Sva ova pitanja, iako važna pri kupovini uobičajnih aparata, sada ipak nisu naša preokupacija. Ono što je sada važnije jeste da je Tina Bobbe, dizajnerka koja je osmislila i promptovala ove kreacije, ponudila nekoliko opcija, pa tako možemo odabrati aparat u skladu sa estetskim preferencijama. Za minimaliste, jednostavan dizajn i paleta koju čine bela, siva i narandžasta čini se idealnim rešenjem. Sa druge strane, za nas sklonijim almodovarskim tendencijama u uređenju enterijera, aparat od kombinacije žute, crvene i plave biće neizostavan u našoj (izmaštanoj) kuhinji.

Foto: Instagram (@tinabobbe)

Učitati još
Zatvori