Pronašli smo brend koji proizvodi eko friendly sveće
Pronašli smo brend koji proizvodi eko friendly sveće

Pronašli smo brend koji proizvodi
eko friendly sveće

Prvo da krenemo od najosnovnijeg, da li ste upoznati sa terminom ekoloških sveća? Termin ekološka sveća koristi se za sveće koje su potpuno napravljene od prirodnih materijala. One su najčešće sastavljene potpuno od sojinog voska, pakuju se u staklene posude, a fitilj je napravljen od 100% pamuka.

Verovatno mislite da je ovako nešto potpuno nepotrebno, i da je reč o samo još jednom proizvodu koji postaje popularan zbog ECO obeležja. Dobrodošli u klub, i mi smo pre pisanja ovog teksta gajili predrasude. Navešćemo vam neke od prednosti koje ekološka sveća može da vam ponudi, a vi možete sami da prosudite da li je ovo proizvod u koji verujete.

Koje su prednosti ekoloških sveća

Ekološke sveće ne ispuštaju toksine. Hemijski tehnolozi su širom društvenih mreža skretali pažnju na to da su naše omiljene mirisne sveće ustvari najveći zagađivači vazduha u našem domu, čak i onda kada nisu upaljene. Razlog tome je, kako navode, sastav sveća koji sadrži parafene, benzol i druge toksične materije.

Kako je briga o uticaju okoline i svakodnevnih proizvoda koje koristimo na naše zdravlje dobila svoj vrhunac, red je da nakon mnogobrojnih stvari koje su označene kao kancerogene i štetne, i sveće stavimo na ispit.

Izgleda da ga nisu položile ako im sudimo po mišljenju stručnjaka. Ipak, mi smo uspeli da pronađemo brend na našem tržištu koji garantuje da su njihove sveće napravljene po svim ECO standardima i ono najbitnije, ne emituju štetne toksine. Reč je o brendu Candle master.

@candlemaster.rs
@candlemaster.rs

Da li ekološke sveće mirišu

Kada je reč o ekološkim svećama mnogi se pitaju da li one mogu da mirišu podjednako kao i sveće koje redovno konzumiramo. Odgovor je da, tržište krije mnogo ekoloških sveća koje poseduju specifične mirise koji mogu da oplemene vaš dom.

Neki od mirisa koji smo uspeli da pronađemo kod Candle master brenda jesu: Cimet, Lavanda, Višnja, Vanilla Bourbon, Turska kafa.

Misiri su takođe na potpuno prirodnoj bazi i ne sadrže parfeme.

Napravite sami svoju eco sveću

Candle master proizvodi sveće u Srbiji, a njihovi proizvodi su sertifikovani i bezbedni. Možete ih zapratiti na Instagram nalogu, a detaljnije informacije pronaći na njihovom sajtu. Takođe, ukoliko volite sami da izradite proizvode kojima ćete se služiti, ovaj brend može da vam ponudi sve ono što vam je neophodno kako biste sami napravili svoju eco sveću.

Foto: Instagram // @candlemaster.rs

Učitati još
Zatvori