Ovog leta primenite bohemian style u svom domu i osetite ležernost življenja
Ovog leta primenite bohemian style u svom domu i osetite ležernost življenja

Ovog leta primenite bohemian style u svom domu
i osetite ležernost življenja

Decenijama unazad, veoma popularan Bohemian style ili poznatije, Boho zavladao je kako u modnoj industriji, tako i u segmentima uređenja enterijera. Mnogi od nas, koriste ovu reč a da suštinski ne znaju koren njenog značenja. Boho u prevodu označava boemski stil života čiji su predstavnici zapravo romi i romska kultura. Možemo slobodno reći da je Boho čitava kultura koja se ne odnosi samo na odevanje i enterijer, nego predstavlja zapravo čitav jedan nomadski način života. Ukoliko zađemo još malo u koren reči Bohemian dolazimo do francuskog jezika u kojem je ova reč u bukvalnom prevodu romski. Za Boho ili romski stil života karakterističan je život u većoj zajednici, sloboda kretanja, nešto nekonvencionalno i veselo. Ukoliko ste upoznati sa Boho elementima, primetićete da oni zaista nagoveštavaju ovakav način života. Boho stil na scenu stupa najviđe 60tih i 70tih godina, za vreme Hipi kulture kao stil oblačenja i življenja koji je najzastupljeniji kod umetnika. Stil se kao moderan zadržava do danas.

Koristite nijanse dragog kamenja

Romska kultura je takva, da podržava veoma jarke boje kao što su ružičasta, crvena, narandžasta, boje i nijanse dragog kamenja. Greška je ukoliko smatrate da je pravi Boho enterijer uređen u kombinaciji sa neutralnim tonovima. Posebna stavka koja ističe Boho stil jeste još i kombinacija dezena, tekstura i igra sa detaljima. Danas bi takav način uređenja nazvali kitnjastim. No, na primerima koje smo izdvojili možete da vidite koliko ovaj princip uređenja enterijera zapravo može biti inspirativan. Tokom letnje sezone, posebno predlažemo da se koristite ovom strategijom.

@theobert_pot
@theobert_pot
@dac.home
@dac.home

Tkanina je najveći dekorativni saveznik

Zavese, prstirke, tepisi, stoljnaci… Tkanina, sa upečatljivim dezenima, letnjim notama i bezobaveznim šarama najbolje će uneti romski momenat. Ovo je ujedno i razlog zbog kog bi Boho elemente u enterijer trebalo unositi leti. Ukoliko imate vikendicu ili kuću koja vam služi za odmor, Boho je definitivno odličan način uređenja enterijera. Njegov cilj je da vas opusti, pokaže vam svu ležernost života i očara vas laganim teksurama.

@timlabenda
@elite_homess
@elite_homess

Rustični nameštaj

Ono što definitivno može brzo i jednostvano svakom domu uneti Boho momenat jeste rustični nameštaj. Kod izbora rustičnog nameštaja morate biti veoma oprezni, jer je reč o nameštaju koji i dalje ima specifične boje ali sa namernim ili nenamernim znacima korišćenja. Rustični nameštaj takođe veoma retko možete pronaći kao nov. Međutim, tu su uvek pijace koji su sjajan način da odaberete nameštaj ovog tipa. Ukoliko ste ljubitelj DIY projekata, i sami možete stari komad nameštaja dizajnirati Boho elementima. Mi vam donosimo primer kako bi to moglo da se primeni.

@______theo
@bohemian_heaven
@timlabenda

Foto: Instagram; Pexels

Učitati još
Zatvori