Coffee for Sasquatch: Kafeterija koju želimo da posetimo a nalazi se  u Njujorku i Los Anđelesu
Coffee for Sasquatch: Kafeterija koju želimo da posetimo a nalazi se  u Njujorku i Los Anđelesu

Coffee for Sasquatch: Kafeterija koju želimo da posetimo a nalazi se u Njujorku i Los Anđelesu

Dobar i estetičan koncept kafeterija uvek upali, pogotovo na tlu Amerike i Severne Evrope. Stanovnici ovih regija pored dobre kafe značaj pridaju kako konceptu, tako i enterijeru. Ambijent u kojem piju kafu nekad im je bitniji i od samog ukusa, za razliku od Italijana koji bi ovaj napitak pili u najvećoj rupi od lokala samo da je po njihovim standardima.

Prošle godine pisali smo o tri kafeterije u Los Anđelesu u koje bismo se teleportovali a sada na tu listu dodajemo i Coffee for Sasquatch.

Coffee for Sasquatch / the concept

Krenimo od imena – šta je Sasquatch? To je dlakavo čovekoliko mitsko biće sa ogromnim stopalima koje je stacionirano na tlu Severne Amerike. Njegov naizgled dečiji crtež je zapravo logo ovog lanca, a kako je u beloj boji pomalo podseća na dobrog duha Kaspera. Enterijer je miks svetlih tonova i zelenila, a ispred lokala postoji mala bašta ukoliko želite da sedite napolju. Pored bele boje i stakla arhitekte su ubacile i drvene elemente kako bi oplemenile prostor koji bi u suprotnom izgledao previše sterilno.

the menu

Pored sjajne kafe ovaj lokal ima i svoj merch – kačkete i majice sa maskotom samog brenda. Ovakav vid biznisa vrlo je popularan u Americi, gde većina kafeterija ima mogućnost kupovine ovakvih detalja. Na veliko iznenađenje deca obožavaju da se slikaju sa velikim Sasquatch-om, koji je pozicioniran na samom ulazu u lokal. Njegov crtež krasi i caše u kojima se služi kafa, a sve je osmišljeno do najstitnijih detalja.

Ako putujete u jedan od ova dva američka grada i naletite na ovaj lokal, naše preporuke su:

• Honey Lavender Latte

• Cafe Cubano

• Cold Brew

 

Učitati još
Zatvori