Tri kafeterije u Los Anđelesu u koje bi smo se teleportovali da možemo
Tri kafeterije u Los Anđelesu u koje bi smo se teleportovali da možemo

Tri kafeterije u Los Anđelesu u koje bi
smo se teleportovali da možemo

Los Anđeles je grad ispijanja kafe. Za razliku od Njujorka gde je uglavnom coffee to go kultura, LA ima ogromne parkinge oko svakog mesta gde se može naručiti kafa. To što većina gostiju sedi za laptopom i radi, to je već druga priča. Poenta je da se sedi. Samim tim, grad je prepun prelepo dizajniranih kafeterija koje, uz estetiku, nude i jako kvalitetnu kafu. Jer, ako amerikanci nešto vole, to je baš dobra kafa. Na sto načina. S obizirom da je Los Anđeles grad sa idealnom klimom, većina lokala ima i preslatke bašte. Mi smo odabrali tri kafeterije u koje vas teleportujemo, pa bar putem fotografija:

Alfred Coffee

Već dugi niz godina, ovo je jedno od najposećenijih mesta za kafu u Los Anđelesu. Njihove dve standard lokacije su Beverly Hills i West Hollywood, a sada su otvoreni lokali u krajevima Malibu i Pasadena. Alfred Coffee poznato je mesto gde možete videti holivudske face ali imajući u vidu količinu popularnih ljudi po glavi stanovnika, niko ne obraća pažnju na njih. Alfred često pravi kolaboracije, a trenutno su u partnerstvu sa tekila brendom Kendall Jenner, 818  tequila. Ako budete u prilici da obiđete Los Anđeles, nemojte da preskočite ovo mesto.

Blue Bottle Coffee

Blue Bottle Coffee je mesto gde Hailey Bieber pije kafu. Kao logo ima simple flašicu u upečatljivoj plavoj boji na beloj pozadini. Osim super minimalističkog enterijera, lokali pod ovim imenom su pet friendy. Zapravo, njihova cela marketing komunikacija zasniva se na psima kao ravnopravnim gostima (postoji hashtag #dogsofbluebottle koji apsolutno morate da istražite!). Coffee lover-i tvrde da ovaj lokal ima jako kvalitetnu kafu a njihovo najpopularnije piće je cold brew. Ukoliko nemate tu sreću da u skorije vreme putujete u grad anđela, posetite neki njihov lokal u Njujorku, dalekom Japanu ili Koreji.

Sightglass Coffee

Ova franšiza pored Los Anđelesa postoji, za sada, jedino još u San Francisku. Sightglass LA je jako veliki i prostran, pa se možete osamiti i raditi na svom laptopu u bilo kom delu lokala . Takođe, imaju sa zadnje strane i deo za pick up ukoliko ste u žurbi ili prolazu. O uvozu kafe imaju posebne kriterijume, a njihov barista vam može, uz kupovinu kafe za prženje, 1 na 1 objasniti kako da napravite idealan napitak kod kuće. I oni su vidno pet friendly, što je u Los Anđelesu postao jedan vid norme. Bonus ovog lokala, pored idealne kafe, je taj da možete kupiti vino za poneti. Takođe, ovde možete i ručati, kao i popiti koktel. Dakle, kafeterije u Los Anđelesu extend-ovale su svoj dijapazon usluga i digle ugostiteljstvo na next level.

Foto: Instagram.com

Učitati još
Zatvori