Aplikacije koje će vam pomoći da ostvarite novogodišnje rezolucije
Aplikacije koje će vam pomoći da ostvarite novogodišnje rezolucije

Aplikacije koje će vam pomoći da
ostvarite novogodišnje rezolucije

We’ve all been there. Poslednji je dan u godini, naša lista rezolucija je spremna, radujemo se dočeku i nestrpljivo iščekujemo 1. januar kako bismo otpočeli drugačiji način života. I tako svake godine. Razlozi zbog kojih nekada ne uspemo da održimo svoje novogodišnje želje mogu biti različiti i raznobrojni, međutim nekada je rešenje sasvim jednostavno. Nekada nam je samo potrebna mala pomoć u organizaciji. A čemu služi tehnologija, ako ne upravo da nam olakša u tome. Zato vam danas donosimo aplikacije koje će vam pomoći da bolje upravljate svojim vremenom, implementirate nove navike ili bolje organizujete svoje obaveze.

Za bolje navike

Znamo da lista novogodišnjih rezolucija nekada može biti pozamašna, pa je teško ispratiti da li ispunjavamo baš svaku od sebi zadatih novih navika. Zato postoje aplikacije koje vam nude da pratite sopstveni progres. Jednostavno nazvana Habitify, aplikacije omogućava da pratite vaše svakodnevne aktivnosti, odnosno navike koje želite implementirati. Možete podesiti i aktivnosti na nedeljnom nivou – primera radi: odgledati 1 film nedeljno, grupisati ih po kategorijama i igrati se. Čak i da vam ova aplikacija ne odgovara, možete pronaći bezbroj sličnih prostom pretragom termina habit tracker, i tako odaberete onu koja najviše odgovara vašim ciljevima.

Apple Store / Google Play

Za bolji fokus

Aplikacija Forest dobar je način da odvojite vreme od telefona i posvetite se zadatku koji treba da završite. Nudi vam mogućnost da odaberete vreme tokom kojeg želite da radite, a tokom tok perioda, dokle god ne koristite telefon, nastaje jedno malo, virtuelno drvo. Tako vremenom možete zasaditi celu jednu šumu! Ovo je još jedan od načina koji vam može pomoći da manje vremena provodite na vašem telefonu, beskonačno skrolujući.

Apple Store / Google Play

Za bolje upravljanje finansijama

S obzirom na vremena u kojima živimo, adekvatno upravljanje finansijama nikada nije bilo važnije. Nekada je dovoljno da jednostavno imate pregled troškova i prihoda, kako biste bolje raspodelili novac koji imate na raspolaganju. Isto tako, uz aplikacije kao što je GoodBudget, praćenjem svojih rashoda, lako možete uočiti na šta vam najviše odlazi novac i gde biste mogli da uštedite.

Apple Store / Google Play

Za bolje planiranje

U ovom slučaju, sistemska aplikacija koja već postoji na vašem telefonu može biti sasvim dovoljna. Na Apple uređajima to je Reminders, a na Android telefonima Google Keep. U pitanju su sasvim jednostavne aplikacije, koje vam nude mogućnost da organizujete svoje obaveze u toku dana, sortirajući ih prema kategorijama, prioritetu ili nekom vašem kriterijumu. Možete ih zakazati, dodati im neku belešku koja je važna, i omogućiti da vas notifikacija podseti na početku svakog dana, kako nešto ne biste zaboravili. Nekada je za bolje ispunjavanje dnevnih obaveza dovoljno da ih imate pred sobom – jasno definisane, pregledne, na jednom mestu.

Apple Store / Google Play

P.S. Ukoliko vam se više dopada od Apple-ove aplikacije, Google Keep možete skinuti i na iPhone, ili pristupiti putem veba.

Za bolju organizaciju

Jedna aplikacija u koju se bezmalo kunemo je Notion. Dostupna i na telefonu i vebu, nudi vam mogućnost da doslovno ceo svoj život smestite u jedan virtuelni prostor. Od beleški sa posla ili fakulteta, do dnevnih obaveza, vaše reading ili watching liste, planova za putovanje – sve možete uneti ovde. Istinu za volju, u početku može delovati pomalo opterećujuće, s obzirom da isprva nije nužna najlakša aplikacija za korišćenje. Ipak, biće dovoljno da na YouTube-u pogledate samo jedan video (a ima ih na milione) kako izgleda nečiji Notion. Već na osnovu toga će vam biti značajno lakše da kreirate svoj. Čak i da ne iskoristite nijednu od prethodno pomenutih aplikacija, za sve (osim Forest) možete naći alternativu u Notion-u. Dakle, postoji opcija da kreirate sopstveni pregled finansija, isplanirate vaš dan, ispratite sve navike koje želite ispuniti.

Web / Apple Store / Google Play

Učitati još
Zatvori