Pet najboljih hidratantnih krema za sve onekoji su zakoračili u 40-e

Pet najboljih hidratantnih krema za sve
one
koji su zakoračili u 40-e

Postoji jedan proizvod za negu kože kojim su ljudi opsednuti više od svih ostalih – hidratantna krema. Nema sumnje da su pitanja o tome koje su hidratantne kreme zaista vredne novca jedna od najčešćih, i zapravo ne čudi što ih ima toliko na tržištu. Međutim, nega kože je lična i zato većina nas sve češće razmišlja o svom tipu kože. Ipak, postoji još jedan važan faktor kada je u pitanju odabir hidratantne kreme koja će vam odgovarati – vaše godine.

Hidratantne kreme koje i stručnjaci preporučuju svojim klijentkinjama

Ništa neće vratiti sat unazad niti u potpunosti ukloniti bore i fine linije koje su već prisutne na vašoj koži. Međutim, nega koja je potrebna zreloj koži u poređenju s onim što joj je bilo potrebno u vašim 20-ima ili 30-ima, nesumnjivo je drugačija. Najviše zato što, kako starimo, prirodni kolagen, nivo hidratacije i elastičnost naše kože počinje dase smanjuje. Dakle, kada ste u potrazi za hidratantnom kremom u 40-ima, 50-ima i 60-ima, potrebno je da obratite pažnjuna formulacije koje povećavaju nivo hidratacije, zatežu kožu i poboljšavaju nezinu teksturu i tonus.

Kako starimo, nivo esencijalnih lipida, poput holesterola, masnih kiselina i ceramida, u našoj koži su sve niže. Ovi lipidi su neophodni za našu kožu kako bi se održalo zdravlje nezine zaštitne barijere. Kako se njihov nivo smanjuje, koža brže gubi vlagu i može postati suva i nadražena. Narušena zaštitne barijera kože takođe može dovesti do nastavka vidljivih znakova starenja. Za borbu protiv toga ključan je izbor hidratantne kreme koja je bogata regenerativnim sastojcima poput ceramida, peptida i lipida. U nastavku možete naći 5 najboljih hidratantnih krema za zreliju kožu koje stručnjaci i beauty entuzijastkinje ne mogu dovoljno da nahvale. Uz to, one su prikupile veliki broj pozitivnih recenzija u kojima izražavaju oduševljenje svi oni koji su ih probali.

Elemis Pro-Collagen Marine Cream
Augustinus Bader The Rich Cream
Dr. Jart+ Ceramidin Cream
Kate Somerville Peptide K8 Power Cream

Foto: Instagram, Douglas, Top.hr, Cult Beauty, Space nk

Učitati još
Zatvori