Kuglice koje život znače: Vodič za početnike
Kuglice koje život znače: Vodič za početnike

Kuglice koje život znače:
Vodič za početnike

Ko se barem jednom u životu nije zapitao “Šta se pobogu može raditi sa tim kuglicama?!” pregledavajući webshop nekog seks shopa – neka baci kamen prvi. Reč je o Kegel kuglicama – Ben Wa kuglicama, seks, geisha, orgazam, vaginalnim ili ljubavnim kuglicama – koje su u stvari i jedan od najbitnijih artikala u ponudi seks shopa kada su žene u pitanju, a danas ćemo vam objasniti i zašto.

Šta su Kegel kuglice?

Puno imena i oblika, ali više-manje ista svrha; Kegel kuglice su poput vežbi za vašu vaginu. Dolaze u različitim veličinama i težinama, uz pulsacije ili bez, a većinom ih prati karakteristična “peteljkica”.

Disclaimer: za ovaj trening nije potrebno ići u teretanu. Ovaj moćan seks gedžet vežba jedine mišiće koje ne pogađamo regularnim treningom – mišiće dna karlice – koji atrofiraju od previše sedenja i koji nam uzročno posledično mogu pomoći da ne patimo od inkontinencije jednom u budućnosti, ali i da se ranije oporavimo nakon porodjaja.

Okej, i?

Uz to može pomoći da (napokon) imate ludo dobre orgazme! Sad već znamo da smo vas kupili.

Zahvaljujući kuglicama, vaši zapostavljeni mišići, mogu ojačati i tako tokom seksa proizvoditi jače kontrakcije. Između ostaloga, jeste li znali kako je dokazano da sav stres koji imamo neretko kod žena ide upravo u mišiće donje zdjelice – što jednako tako može dovesti do lošijeg zadovoljstva pri seksu? Razradimo to malo bolje.

Ovoga puta muškarac je napravio nešto kako treba

Dr. Arnold Kegel svojevrsni je začetnik Kegel kuglica, jer je ponajprije stvorio set vežbi za jačanje mišića Dr. Arnold Kegel svojevrsni je izumitelj Kegel kuglica, jer je najprije stvorio set vežbi za jačanje mišića dna karlice, koje se mogu vrlo jednostavno izvoditi kod kuće, a pomažu kod problema nekontrolisanog mokrenja, vraćaju vaginu u predporođajno stanje i olakšavaju postizanje orgazma. Kako biste osvestili svoje mišiće dna karlice, u stvari treba raditi na kontrakciji pubokoksigealnog mišića, čijim opuštanjem i stiskanjem ga jačate, a koji osetite kod svakog odlaska na toalet. Ukratko, možete li zaustaviti mokraću tokom mlaza – pronašli ste ga!

Dve, tri o benefitu jačanja mišića dna karlice

JeJeste li znali kako kroz život, a ubrzano pred menopauzu, mišići dna karlice imaju šansu oslabiti čak 50%? U tom periodu žene mogu imati problema sa kontrolisanjem mokrenja koje se može dogoditi kod smejanja, kijanja ili kašljanja pa teže mogu „izdržati“ do odlaska na WC, a pritom su i podložnije bolu tokom seksa ili naprosto težeg dolaska do orgazma. Iz toga razloga, preporučuje se osvestiti svoje mišiće dna karlice već u 20-ima i s vremenom uvesti naviku vežbanja, kako bi mišić zadržao svoju formu što duže kroz život.

Uz Kegelove vežbe, sa kuglicama ili bez, naučićete da pravilno osvestite svoje mišiće, ali i kako i da ih sasvim opustite – jer imamo tendenciju da ih držimo zgrčene, kao posledica stresa. Navodno je osećaj opuštanja ovih mišića neopisiv…

Fokus na orgazam uz Kegela

Sve je to super i u redu – ali ne idemo ni kod stomatologa dok nemamo pokvaren zub. Ipak, vežbanje Kegelovih vežbi i nekoliko puta nedeljno moglo bi pokazati zavidno dobre rezultate na seksualnom polju, već kroz nekoliko nedelja, a to nam se čini kao ponuda koju ne želite da propustite. Segment popravljanja seksualnog života nije zvanično dokazan kada su ove kuglice u pitanju, međutim seksolozi i ginekolozi slažu se kako jačanjem spomenutog mišića možemo naučiti pravilnije izvoditi kontrakcije tokom penetracije za veći sopstveni (a i partnerov) užitak, takođe i kako se sasvim opustiti tokom seksa.

Iako se vežbe mogu izvoditi bez kuglica – sa kuglicama su mnogo jednostavnije jer će bez pravilnog kontrakovanja mišića one naprosto ispasti iz vas. Početnicama se preporučuje da krenu sa vežbanjem prilikom ležanja na leđima, a kako postajete snažniji, kuglice isprobajte i sedeći ili tokom hodanja. Dovoljno je nositi ih i vežbati 15 minuta dnevno – bez previše preterivanja, jer i tako možete istegnuti mišić.

„Hoću li biti uža?“

Iako su nas neuki muškarci i loši pornići naučili da je uska vagina najbolja vagina, to je u stvari čisti mit. Ono što smatramo „uskim“ je mogućnost naših kontrakcija, a sve ostalo se povezuje uz nedovoljnu opuštenost tokom seksa ili kao simptom vaginizma. Upravo zato, bitno je naglasiti da ni uz pomoć Kegelovih kuglica nećete postati uži, ali ćete postati svesniji pilot svoje magične letelice. Doslovno.

Zaista mislimo da je krajnje vrijeme da sve moderne žene isprobaju Kegel kuglice. Iskreno, ne znamo ni što smo čekale dosad!

Foto: 50nijansi.hr, Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori