Selfcare week: Na koje stvari treba da obratimo pažnju kada biramo kvalitetan bademantil
Selfcare week: Na koje stvari treba da obratimo pažnju kada biramo kvalitetan bademantil

Selfcare week: Na koje stvari treba da obratimo pažnju kada biramo kvalitetan bademantil

Glavna stvar zbog koje uživamo da boravimo u hotelima je komfor koji nam pružaju, a često zaboravljamo da tu atmosferu možemo da intepretiramo i kod kuće. Ključno je da sebi ugodimo i napravimo /home away from home / atmosferu, a jedan od načina koji može da doprinese tom komforu jeste i kvalitetan bademantil koji čim navučemo imamo potrebu da odradimo beauty i self-care rutinu.

Uprkos činjenici da skoro svi bademantili liče jedni na druge – postoje ključne stvari koje ih razlikuju. Let us teach you the basics. 

Bathrobe rules 101

Bademantil vezujemo za spa centre i hotele te moramo da shvatimo da on nema svrhu kućnog mantila, u kojem provodimo ceo dan. On treba da nam pruži osećaj kratkotrajnog pampering iskustva, između kupanja i beauty rutine ili pred spremanje za neki bitan događaj.

Jako je bitno da odaberete dobar model jer će on doprineti celokupnom užitku a mi smo popisali pravila kojim treba da se vodite pri kupovini istog.

• Nikada ne kupujte bademantil u svojoj veličini

Ovaj komad mora da vam pruža komfor te nikako ne sme biti u vašoj tačnoj veličini u kojoj inače kupujete odeću – dakle mora biti bar jedan broj veći (dok mi preporučujemo čak dve veličine razlike). U tom slučaju dok se spremate možete ga spustiti na ramena bez osećaja da vas nešto steže ili guši. Sa druge strane nakon kupanja možete namazati omiljene kreme i navući oversize bademantil i pustiti kožu da proizvod lagano upija.

• Materijal ne sme biti previše mekan

Kao što smo već rekli, svrha bademantila nije da ga nosite kao kućnu haljinu i da u njemu provodite previše vremena. Baš zbog toga, previše mekani komadi na dodir neće lepo upiti vodu sa vas nakon tuširanja i samim tim njihova osnovna svrha nije zadovoljena. Većina nas pravi ovu grešku jer na prvu misli da je materijal jako udoban, a istu stvar ponavljamo i kada je kupovina peškira u pitanju. Grublji modeli su dosta efikasniji te gledajte da nađete kompromis i uzmete onaj koji nije od preterano soft materijala.

Madame Coco bademantil
Bademantil
Brunello Cucinelli bademantil

Foto: Zara Home, Madame Coco, Mytheresa, Instagram / @hannaschonberg / @josefinehj / @carodaur

Učitati još
Zatvori