Jeste li spremni za detoksifikaciju lica? Ona je idealan uvod u leto!
Jeste li spremni za detoksifikaciju lica? Ona je idealan uvod u leto!

Jeste li spremni za detoksifikaciju lica?
Ona je idealan uvod u leto!

Većina nas je već odradila prolećno čišćenje, a sada je u fazi detoksifikacije tela. Neretko se kaže kako je upravo Uskrs zadnji dan sa kojim stižemo da telo dovedemo u zavidnu formu za leto i očistimo telo od toksina. Ali kako pripremamo kožu lica za leto?

Najatraktivnije godišnje doba svake godine postaje sve intenzivnije visokim temperaturama i vlagom što kožu dovodi u ekstrem. Naime, leti smo skloniji dehidraciji. Zbog vrućine, voda naprosto isparava iz kože i dovodi do poljuljanog kvaliteta mikrobioma – što za posledicu ima disbalans lučenja sebuma, češće punjenje pora, sklonost iritaciji i celokupan siv i beživotan izgled. U slučaju da kožu niste na vreme pripremili na skok temperature, vrlo brzo biste mogli završiti sa neželjenim bubuljicama upravo u ono vreme kada je dugotrajno pokrivanje nepravilnosti šminkom postalo praktično neizvodivo..

Šta je detoksifikacija lica?

Detoksifikacijom kože lica pre leta možete da zacelite nerešene kožne probleme i osnažite kožnu barijeru koja bi pomogla da izbegnete potencijalne iritacije i skoro neizbežnu dehidraciju dolaskom leta. Ideja je, poput tela, dubinski očistiti kožu – pre svega očistiti pore, umiriti kožu, rešiti je bakterija i staviti je pod zaštitni sloj u kojem bi se nadalje samoobnavljala. Idealan sastojak za to je upravo mineral zeolit.

Upoznajte Zeolit

Zeolit je prirodni mineral vulkanskog porekla sa snažnim detoksifikacijskim sposobnostima. Njegove sitne čestice negativnog jonskog naboja privlače na sebe poput magneta pozitivno nabijene čestice toksina, pa se do skoro koristio uglavnom za uklanjanje teških metala i pesticida iz namirnica. Međutim, brend Zeotex predstavio ga je i u obliku revolucionarnih proizvoda za negu i revitalizaciju kože.

Zeotex je 100% prirodan proizvod koji se sastoji od premium detox minerala zeolita, najfinije strukture i naučno potvrđena delovanja. Zeotex je višenamenski proizvod koji štiti od toksina i ostalih štetnih stvari koje svakodnevno ostavljaju posledice na organizam. Upravo zbog toga je pravi čuvar svakog domaćinstva, a njegovi blagotvorni efekti sežu u svako polje primene! Kombinacija Zeotex maske i kreme za lice, idealna su uvertira u vruće letne dane uz koje će vaša koža napokon moći da izgleda senzacionalno i bez trunke šminke – što potvrđuju i mnogobrojne pre i posle fotografije srećnih korisnica.

Zeotex Mask

Zeotex Mask je prirodna maska za duboku revitalizaciju kože lica. Blagotvorna je za sve tipove kože i za sve godine, a posebno je prikladna za problematičnu kožu jer deluje snažno na uzrok problema – ali dovoljno nežno da je dodatno ne iritira. Inovativan spoj prirodnih aktivnih sastojaka, među kojima su uz zeolit i hijaluron, aloe vera, crvene alge i centella asiatica, dubinski čiste kožu, regenerišu i ciljano deluju na akutne probleme, pritom je umiruju i hrane. Takođe, zbog svoje moći hidratacije i revitalizacije, ova maska ima i anti-aging delovanje. Preporučljivo je koristiti je jednom do dva puta nedeljno, prema potrebi.

Zeotex Derm

Sledeći korak je Zeotex Derm, prirodna krema namenjena za negu problematične kože, ali i za kožu kojoj je potrebna regeneracija, oporavak i anti-age delovanje. Njenu bazu čine dva prirodna sastojka, zeolit i elementarno srebro koji svojom sinergijom delovanja dovode do sjajnih rezultata. Kremu mogu koristiti sve starosne grupe – može se primenjivati za bebe kod raznih atopija, dermatitisa ili osipa od pelena, a mogu je koristiti i deca, mladi i odrasli. Takođe, ova krema olakšava niz dermatoloških problema (svrab, crvenilo, ekceme, akne, rozaceu, seboreju, psorijatične promene, gljivične infekcije, ubode…), a kako deluje protiv bakterija, virusa i gljivica, može se primenjivati na koži, kosi i noktima. Uz to, ne sadrži štetne i iritirajuće sastojke, parabene i kortikosteroide, baš ni kao Zeotex Mask.

Zeotex proizvode voli, koristi i preporučuje i svojim pacijentima i dr. med. Nevia Delalle; “Godinama testiram brojne proizvode i s vremena na vreme me neki od njih osvoje bilo teksturom, sastavom i aktivnošću, a nekada me osvoje, jer su drugačiji. Poslednjih godina često nailazim i na pacijente koji žele da koriste preparate isključivo prirodnog sastava i bez dodanih hemikalija. Kada govorimo o takvim preparatima, a pri tome očekujemo rezultat, svakako svoje mesto ima Zeotex krema i maska koje deluju sinergetički i vrlo brzo umiruju kožu, smanjuju upalnu reakciju, pročišćavaju pore, a pri tome ne isušuju već upalu iscrpljenu kožu.“, navela je Delalle.

Brend Zeotex, kao i sami mineral zeolit, bolje proučite na njihovoj zvaničnoj web stranici, gde se takođe mogu i kupiti navedeni proizvodi. Takođe, dostupni su na policama Dm drogerije

Photo: Zeotex, Profimedia.hr, Instagram, Pinterest

Učitati još
Zatvori