Jelena Đoković u susret poseti dr Gabora Matea: „Deca trebaju podršku, ne perfektne roditelje“

Jelena Đoković u susret poseti dr Gabora Matea: „Deca trebaju podršku, ne perfektne roditelje“

Na poziv Fondacije Novak Đoković, bili smo u prilici da prisustvujemo projekciji dokumentarnog filma Mudrost traume (eng. The Wisdom of Trauma) o radu renomiranog autora dr Gabora Matea. Nakon projekcije, Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije, i psihološkinja Smiljana Grujić razgovarale su sa predstavnicima medija o filmu, kao i projektu Podrška, NE perfekcija, te načinima na koje mediji mogu doprineti podizanju svesti o važnim temama.

Pred projekciju filma, Jelena Đoković osvrnula se na značaj programa koji je Fondacija pokrenula 2021. godine. “Program Podrška, NE perfekcija u samom nazivu nosi moćnu poruku: deca trebaju podršku, ne perfektne roditelje. Ne postoji ni savršeno dete, ni savršen roditelj. Mi smo proteklih godina šest radili sa preko 6000 roditelja, odnosno porodica i pomagali im u svakodnevnim izazovima roditeljstva.”

Jelena je takođe istakla motivaciju koja pokreće rad Fondacije – želja da, ovim i sličnim projektima, podstaknu sistemske promene koje će kreirati zdravije porodično okruženje kako za decu, tako i za roditelje. “Počeli smo da dovodimo svetski priznate stručnjake kako bismo time obogatili i naša znanja, ali i znanja lokalnih stručnjaka koji rade sa decom. Na našim događajima često možemo videti stručnjake, vaspitače i pedagoge, koji su i sami istakli koliko im znače takve radionice.”

Prilika za razgovor sa dr Gaborom Mateom

Poznati govornik i autor bestselera, dr Gabor Mate zavredio je pažnju brojne publike pre svega zbog svoje stručnosti o temama koje uključuju traumu, zavisnost, stres, kao i značaj prevencije na pravilan razvoj ličnosti. Renomirani autor ove jeseni posetiće Srbiju i zemlje u regionu, kada će održati niz predavanja i interaktivnih radionica. Razgovor u Beogradu zakazan je za 7. oktobar u MTS Dvorani, nakon čega će paneli biti održani i u Sarajevu 10. oktobra u Bosanskom kulturnom centru, te u Banjaluci 12. oktobra u Sportskoj dvorani “Obilićevo”. Pored razgovora, dr Mate će održati i dve celodnevne radionice – 8. oktobra u Beogradu u hotelu Crowne Plaza, i 14. oktobra u Ljubljani u Cankarjevom domu.

U periodu od 18. do 30. septembra, biće održane projekcije dokumentarnog filma Mudrost traume koji govori o njegovom radu, a u okviru programa Podrška, NE perfekcija koji Novak Đoković Fondacija uspešno realizuje već šest godina i biće premijerno prikazan u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Skoplju, Podgorici, Ljubljani i Sarajevu, kao i drugim gradovima širom Srbije i regiona. Kupovina karata moguća je na blagajnima bioskopa domaćina, kao i na sajtu Cineplexx-a.

Foto: Fondacija Novak Đoković

Učitati još
Zatvori