Preparati za zaštitu kože od sunca su naša svakodnevna beauty, care & health rutina – a proizvodi ovog brenda pružaju više od UV zaštite
Preparati za zaštitu kože od sunca su naša svakodnevna beauty, care & health rutina – a proizvodi ovog brenda pružaju više od UV zaštite

Preparati za zaštitu kože od sunca su naša svakodnevna beauty, care & health rutina – a proizvodi ovog brenda pružaju više od UV zaštite

U specijalno kreiranom prostoru Eucerin ® Sun kluba na splavu Concept 3 na Savi, Eucerin Srbija okupio je veliki broj influensera i predstavnika medija. Ovom prilikom predstavio im je svoje preparate za zaštitu kože od sunca koji nude više od UV zaštite. Događaj je pratio još jedan ekskluzivitet. Eucerin Srbija najavio je da se tokom  vikenda, 13. i 14. jula na Adi Ciganliji održavaju besplatni deromoskopski pregledi kože za sve zainteresovane građane. U nastavku donosimo sve detalje.

High Energy Visible Light i adekvatna zaštita

U periodima intezivnog izlaganja suncu koži je potrebna visoka UV zaštita koja kombinuje UVA/UVB filtere širokog spektra, ali i zaštitu od vidljive svetlost visoke energije, poznate pod skraćenicom HEVIS (High Energy Visible Light). Ova svetlost, koja se naziva i plava, utiče na nastanak slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres. Posledica ovog dejstva je razgradnja kolagena i elastina, što dovodi do bržeg starenja kože tzv.fotostarenja, pojave hiperpigmentacija i alergija na sunce,  objasnila je direktorka Eucerin Srbija, Biljana Vukićević.

Eucerin® preparati za zaštitu od sunca

Eucerin® preparati za zaštitu od sunca zato su formulisani tako da pružaju više od UV zaštite. Pored visokoefikasnih UV filtera, Eucerin preparati za zaštitu od sunca pružaju i bilošku zaštitu zahvaljujući sastojku likokalkon A. Ovaj sastojak neutrališe slobodne radikale nastale pod uticajem UV i plave svetlosti. Tu je i gliciretinska kiselina, koja pruža podršku prirodnim mehanizmima obnove DNK ćelija kože.

Zbog toga možemo da sa sigurnošću kažemo da preparati iz naše linije za zaštitu kože od sunca nude superiornu zaštitu od negativnih efekata sunčevog zračenja, rekla je Vukićević.  Ona je naglasila i da je Eucerin®, prateći potrebe potrošača, godinama radio na unapređenju formulacija preparata za zaštitu od sunca. Kako bi bili prijatni za upotrebu.

Šta pokazuju istraživanja?

Istraživanja su pokazala da čak i osobe koje su svesne važnosti nanošenja preparata za zaštitu od sunca izbegavaju ovu rutinu jer kreme i losioni za zaštitu od sunca ostavljaju trag na koži i odeći i teško se razmazuju. Eucerin® preperati formulisani su tako da se lako nanose, koža ih brzo upija i ne ostavljaju neželjeni trag. Time dopinosimo njihovoj redovnoj upotrebi, koja je, pored drugih pravila odgovornog ponašanja na suncu, veoma važna za lepotu, mladalački izgled, ali pre svega za zdravlje kože,  zaključila je Vukićević.

Biljana Vukicevic i Marija Radosavljevic, Eucerin Srbija

 Kampanja Pregled za sve

Upravo u cilju promovisanja zaštite zdravlja kože, ali i celog organizma, od efekata sunčevog zračenja koji za posledicu mogu imati i karcinom kože, Eucerin Srbija poslednjih skoro deset godina organizuje društveno odgovornu kampanju Pregled za sve.

Tokom ove kampanje, 170 dermatoloških ordinacija u 49 gradova Srbije opremljeno je dermoskopima koji omogućavaju precizniji uvid u promene na koži. Takođe, za 90% dermatovenerologa iz državnih ustanova i privatne prakse širom Srbije organizovane su besplatne edukacije iz oblasti dermoskopije. Isto tako, preko pet hiljada građana Srbije imalo je priliku da besplatno pregleda svoju kožu tokom javnih pregleda koje je do sada organizovao Eucerin Srbija.

Aktivnosti i edukacija

Zahvaljujući ovim aktivnostima, koje su uključivale i informisanje javnosti o odgovornom ponašanju na suncu, veliki broj ljudi postao je svestan koliko je to važno. Posebno nam je značajno što smo u okviru ove kampanje organizovali niz edukacija za najmlađe i one koji rade s njima i osmislili aplikaciju koja na prilagođen način decu uči pravilima i važnosti odgovornog ponašanja na suncu, objasnila je Marija Radosavljević iz Eucerin Srbija.

Besplatni deromoskopski pregledi kože na Adi Ciganliji

Tokom vikenda, 13. i 14. jula na Adi Ciganliji održavaju se besplatni deromoskopski pregledi kože za sve zainteresovane. Radosavljević je ovim povodom pozvala prisutne zvanice događaja da o tome obaveste što više građana.

Foto: Instagram @eucerin_srbija/ Eucerin promo

Učitati još
Zatvori