Bili smo na eventu koji je posvećen najprodavanijoj Vichy kremi – Liftactiv Collagen Specialist
Bili smo na eventu koji je posvećen najprodavanijoj Vichy kremi – Liftactiv Collagen Specialist

Bili smo na eventu koji je posvećen najprodavanijoj Vichy kremi – Liftactiv Collagen Specialist

Poznato je da značaj korišćenja ati-age proizvoda, koji deluju na posledice gubitka kolagena u koži, iz godine u godinu raste. Međutim da li ste znali da je kolagen najstariji protein u našem telu?! Uprkos ovim zanimljivostima, ne možemo poreknuti činjenicu da ga sa godinama u našem kožnom tkivu imamo sve manje – u ovom slučaju to su bore i istanjenja, kao i manje elastična koža usled gubitka kolagena. Rešenje za ovaj problem postoji. Brend Vichy je u saradnji sa vrhunskim stručnjacima razvio jedinstvenu formulu Liftactiv Collagen Specialist kreme za dnevnu negu sa prokolagenim peptidima deluje na pet znakova starenja kože: punoću, bore, čvrstoću, tonus i konture lica. 

Vichy Liftactiv
Vichy Liftactiv
Vichy Liftactiv

Event posvećen kolagenu

Kako bi važnost kolagena, kao proteina sa supermoćima, približio i drugima, brend Vichy je u Zagrebu organizovao jedinstven event na kome su gosti imali prilike da dožive kolagen. Događaj je okupio doktore, farmaceute, najbliže saradnike medija i influensera iz Srbije i Hrvatske. Među zvanicama našle su se i brojne zvezde. Među njima su bile Iva Radić osnivačica Journal medijske platforme, brend ambasadorka Liftactiv linije za Srbiju Marija Kilibarda, pevačica Sara Jo, kao i influenserke Milica Novković, Tašana Korać, ali i mnogi drugi. Intimnu atmosferu dodatno je ulepšao magičan glas popularne regionalne zvezde Džejle Ramović.

Iva Radić
Iva Radić
Marija Kilibarda
Marija Kilibarda
Sara Jo
Sara Jo
Vesna Jerković, Milica Novković i Tašana Korać
Vesna Jerković, Milica Novković i Tašana Korać

Sve o kolagenima

Istraživanja pokazuju da nivo kolagena, najvažnijeg proteina u našoj koži, opada najmanje 1% godišnje. To dovodi do činjenice da ulaskom u 40. godinu života njegova proizvodnja opadne za 20%. A time i nivo kolagena u koži. Različiti su faktori koji ubrzavaju njegov gubitak, poput sunčevih zraka, zagađenja, duvanskog dima i ishrane. Međutim, dobra vest je da proizvodnju ovog prirodnog lepka za tkiva (kolagen na grčkom znači lepak) možemo podstaknuti. Proizvodnju stimulišemo kako unutrašnjim faktorima, poput ishrane i preporučenog dnevnog unosa hidratacije, tako i spoljnim faktorima.

Korišćenjem nege sa pravilnom kombinacijom sastojaka u dnevnoj i noćnoj nezi, poput proizvoda iz Liftactiv linije, posledice gubitka kolagena mogu se ublažiti. Liftactiv Collagen Specialist krema za dnevnu negu dokazano utiče na smanjenje pet vidljivih znakova starenja.

Marija Kilibarda
Marija Kilibarda
Sara Jo
Sara Jo

Dobra nega je ulaganje u budućnost kože

Prokolageni peptidi su revolucionarno otkriće u svetu lepote koje koriguje i do 100% znakova starenja kože lica. Ova snažna grupa sastojaka, čija je efikasnost dokazana in vitro. Korišćenje proizvoda za negu koji ih sadrže poput Liftactiv Collagen Specialist kreme za dnevnu negu, predstavlja ulaganje u budućnost kože. Njena specijalno razvijena formula bori se protiv onih vidljivih i manje vidljivih bora, ali i ostalih znakova starenja kože kao što su gubitak tonusa i elastičnosti.

Nije nepoznato da se znaci starenja prvo uočavaju u predelu oko očiju. Zato u kombinaciji sa Liftactiv Collagen kremom, za dnevnu negu nova formula Liftactiv Collagen Eye nege za područje oko očiju sa jedinstvenim prokolagenim kompleksom predstavlja pravi izbor. Vichy krema za područje oko očiju dokazano deluje na pet znakova starenja područja oko očiju – bore smejalice, bore ispod očiju, tamni krugovi oko očiju, podočnjaci i spušteni kapci. Deluje na konture područja oko očiju, a rezultati su vidljivi iz svih uglova.

Dobro je poznato da je završni korak idealne beauty rutine zaštita od sunca. Zato je važno da kao završni korak dnevnog protokola koristimo zaštitni faktor. Dermatolozi preporučuju da biramo proizvode koji nas štite od UVA i UVB zraka sa visokim faktorom 50+, poput proizvoda UV Age Daily sa zaštitnim faktorom 50+ iz Capital Soleil linije. Korišćenje zaštitnog faktora smanjiće pojavu bora i sprečiti nastanak novih, kao i flekica, koje su čest suvenir sa odmora na našem licu.

Foto: Vichy Promo

Učitati još
Zatvori