Marina Abramović lansirala (konceptualni) beauty brend
Marina Abramović lansirala (konceptualni) beauty brend

Marina Abramović lansirala
(konceptualni) beauty brend

Može li se skincare rutina smatrati umetničkim performansom? In this day and age, granice onoga što se smatra umetnošću gotovo su izbrisane, a rutina briga je, sa druge strane, postala detaljan proces poput onog stvaralačkog. Stoga, verovatno da nam ne bi bilo potrebno previše vremena da pronađemo dovoljno dobre argumente u prilog ove teze. Ako nam je i nedostajao neki, sada ga imamo – Marina Abramović predstavila je svoj beauty brend.

Na prvi pogled, učinilo bi nam se da je reč o tek još jednom brendu lepote u masi onih koje su poslednjih godina pokrenule brojne poznate ličnosti. Međutim, da li je zaista tako?

profimedia

Marina Abramović svojim opusom oduvek je, na jedan ili drugi način, bila posvećena telu – njeni performansi često su testirali granice telesne izdržljivosti ili na neki način menjali odnos čoveka sa i prema sopstvenom telu. Zato ne iznenađuje da se umetnica opredelila da zakorači u beauty industriju – posebno s obzirom na to da je ona ovih dana i značajno lukrativna.

Šta znači lepota i nega za Marinu Abramović?

Brend Marine Abramović, nazvan Longevity Method u ponudi će imati četiri proizvoda. U pitanju su tri vrste kapi, odnosno Energy, Immune i Anti-allergy, kao i losion za lice. Proizvodi su razvijeni u saradnji sa doktorkom Nonnom Brenner, specijalistkinjom alternativne medicine.

Natural Immune kapi u sebi sadrže sastojke kao što su biljni polen, beli luk, limun i bobičasto voće. Njihova osnovna svrha je, kao što sam naziv kaže, da podignu imunitet, te odbrane i zaštite organizam od različitih infekcija – pre svega, prirodnim putem. Sve kapi koje se nalaze u ponudi koštaju 99 funti, odnosno oko 13 hiljada dinara.

Sa druge strane, Energy kapi u sebi sadrže sok od brusnice i brašno od smena grožđa. One su pre svega stvorene u cilju povećanje prirodne snage i energije, odnosno vitalnosti. Za energetske kapi kaže se da imaju transformativnu moć, te da je svaka kap korak ka većoj dinamičnosti.

Anti-allergy kapi napravljene su od korena biljke koja je veoma bogata antioksidansima, a njihova osnovna uloga je ublažavanje alergijskih tegoba i simptoma. Sve kapi koriste se tako što se uzimaju uz doručak, ručak i večeru, odnosno tri puta dnevno.

Naposletku, Natural Face Losion sadrži u sebi, između ostalog, vitamin C i hijaluronsku kiselinu. Izbalansirana formula kombinuje elemente koji se lako i brzo upijaju, te omogućuju koži da ostane hidrirana tokom celog dana.

Losion je namenjen za dnevnu i večernju upotrebu, a sve što je neophodno je da se mala količina proizvoda umasira kružnim pokretima u kožu lica. Losion je najskuplji proizvod u ovoj liniji i košta oko 27 hiljada dinara.

Učitati još
Zatvori