Supermodel iz 90-ih Josie Maran ima beauty brend i u fokus stavlja proizvode od arganovog ulja
Supermodel iz 90-ih Josie Maran ima beauty brend i u fokus stavlja proizvode od arganovog ulja

Supermodel iz 90-ih Josie Maran ima beauty brend i u fokus stavlja proizvode od arganovog ulja

Supermodel iz devedesetih, Josie Maran, 2007. godine osnovala je istoimeni beauty brend. Njena želja je bila da kozmetika bude potpuno clean, a fokus je stavljen na prirodne proizvode od arganovog ulja.

Proizvodi ovog brenda su, nakon inicijalnog lansiranja, postali holy grail mnogih devojaka kada je skincare rutina u pitanju. Uprkos tome što je brend sa vremenom gubio na popularnosti, zbog hiperprodukcije celokupne beauty industrije, oduvek je ostao izbor prvobitnih, lojalnih potrošača.

Josie Maran rešila je da se potpuno posveti rebrandingu svoje kozmetike i čak ubaci i neke nove proizvode.

Josie Maran – prvi clean beauty brend koji je Sephora ubacila u svoj asortiman

U vreme kada je bivša manekenka razvijala svoj brend, pre skoro dve decenije, clean kozmetika nije bila toliko zastupljena. Njena vizija je od starta podrazumevala potpuno odsustvo bilo kakvih hemikalija u proizvodima za negu kože, a zahvaljujući svom čvrstom stavu ostala je upamćena kao pionir prve clean kozmetike koja se prodavala u Sephori.

Josie Maran linija nedavno je prošla kroz izvesni rebranding, ali formula je i dalje ista. Ono što je načelno menjano jesu pakovanja, a većina je napravljena od isključivo održivih materijala.

Njen beauty asortiman, koji se i dalje sastoji od stoprocentnog arganovog ulja, dobio je dopunu kada su proizvodi u pitanju. Pored ulja za lice sada su tu i proizvodi za telo, a potrošači posebno hvale arganov skrab za telo koji je postao – bestseller.

Supermodeli koji zastupaju clean kozmetiku

Pored Josie Maran tu je i australijska manekenka Miranda Kerr, koja je osnovala beauty brend Kora Organics. Ona takođe insistira na isključivo organskim sastojcima u svojim proizvodima za negu, a njen brend se jako dobro kotira na svetskom tržištu.

Manekenke se tokom karijere susreću sa raznim skincare stručnjacima, upijaju njihove savete i kroz svoje brendove proizvode kvalitetne proizvode za negu. Na tome smo im veoma, veoma zahvalni.

Foto: Instagram / @josiemaran

Učitati još
Zatvori