CHANEL je upravo potvrdio da no makeup look i dalje dominira beauty scenom
CHANEL je upravo potvrdio da no makeup look i dalje dominira beauty scenom

CHANEL je upravo potvrdio da no makeup look
i dalje dominira beauty scenom

U toku je Nedelja mode u Parizu, a naravno, jedno od najvećih imena je CHANEL. Njihova revija održana je 23. januara, a pokazali su Haute Couture kolekciju za proleće/leto 2024. godine. Nekoliko dana pre revije, CHANEL je predstavio i kratki film The Button koji nam daje uvid u sve ono što je inspirisalo novu kolekciju. U Glavnoj ulozi je Margaret Qualley – glumica, model i CHANEL muza, a ona je ujedno i otvorila reviju u Parizu.

Upravo dugmad jedan su od zaštitnih znakova francuske modne kuće, oni su funkcionalni i istovremeno služe kao ukras. Osim toga, u fokusu je bela boja, a prvenstveno bele hulahopke. Cela kolekcija inspirisana je plesom, a kao i uvek slavi ženstvenost. Ipak, modu na stranu. Koliko god su nas oduševile kreacije koje smo videli na pisti, još više nas je zaintrigirala šminka. Naime, CHANEL je na ovoj Nedelji mode dokazao da su apsolutni autoritet kada je u pitanju no makeup look. Svi modeli izgledali su besprekorno, koža im je bila blistava, rumena i modeli su izgledali je kao da uopšte ne nose šminku. Znamo kako i s kojim tačno proizvodima možete da postignete pravi CHANEL no makeup look.

Chanel no Makeup look
Chanel no Makeup look

How to: Chanel no makeup look

Mnogi će reći kako se ove godine okrećemo malo življim i dramatičnijim makeup trendovima, ali činjenica je da je no makuep look klasika koja nikada neće biti out. Koža koja izgleda sjajno, gotovo fotošopirano, a bez da se vidi da je na njoj puder je cilj kojem gotovo svi teže. Kako to postići, pitate se? Donosimo vodič koji potpisuju Chanel stručnjaci.

Ten

Za početak, četkicom ili sunđerom nanesite Chanel Les Beiges Water-Fresh Complexion Touch tečni puder. Sve nesavršenosti prekrite Le Correcteur de Chanel korektorom, a zatim, u zavisnosti od vašeg tena, nanesite Baume Essentiel Lilas ili Les Beiges Healthy Winter Glow prajmer na jagodice i na slepoočnice, tamo gde biste inače stavili highlighter. Na kraju na T-zonu nanesite puder u prahu Poudre Universelle Libre.

Obrve

Obrve začešljajte i popunite Stylo Sourcils Waterproof olovkom za obrve. Na kraju nanesite prozirni gel Le Gel Sourcils u nijansi Transparent koji će obrvama dodati dimenziju i držati ih na mestu.

Chanel No makeup look
Chanel No makeup look
Chanel No makeup look

Oči

Na pregib kapka nanesite donju levu nijansu iz Chanel palete Les 4 Ombres 388 Éclat de Nuit. To dobro izblendajte za što prirodniji rezultat. Nanesite Le Volume Revolution de Chanel maskaru u nijansi 10 Noir na gornje trepavice.

Usne

Na usne nanesite Rouge Coco Baume u nijansi 938 Keep Cool.

Nokti

Ceo look upotpunjen je manikirom. Nokte najpre pripremite tako što ćete naneti sloj La Base Camelia laka. Na to ide sloj Le Vernis laka u nijansi 175 Skieuse. Sve ćete završiti tako što ćete dodati sjaj, odnosno Le Gel Coat. Na kraju ćete hidrirati ruke kremom La Creme Main.

Chanel No makeup look
Chanel No makeup look
Chanel No makeup look
Chanel No makeup look

Preuzeto sa Journal.hr

Foto: PR

Učitati još
Zatvori