Villain makeup era je uveliko tu, a bold eyeliner je vodeći hypebeast look
Villain makeup era je uveliko tu, a bold eyeliner je vodeći hypebeast look

Villain makeup era je uveliko tu, a bold
eyeliner je vodeći hypebeast look

Da villain era nije samo modni pravac već celokupna ideologija oko koje je igrađena hypebeast supkultura pokazala nam je i beauty zajednica koja je iznedrila brojne trendove čiju polaznu tačku pronalazimo upravo negde u (pre)naglašenom ajlajneru, vidiljivom odsustvu ili gotovo nevidljivom prisustvu obrva, dupliranim trepavicama i istaknutim usnama. Modni zlikovci preselili su se u sektor lepote, a bold eyeliner je vodeći makeup look ideološki hibridnog stila (šminkanja) i vizuelnog prikaza avangardnog.

Be bold, not bald

Ajlajner je jedan od najvažnijih proizvoda kada govorimo o postizanju „adekvatnog“ hypebeast look-a. Mantra koju u tom slučaju zagovaramo jesu hrabre, a stroge linije i one koje prelaze standarne putanje iscrtavanja. U ovu kategoriju spadaju duplo izvučeni ajlajneri, naglašeni unutrašnji vrhovi ili jednostavno vidno podebljane ili produžene linije. Bez suzdržavanja.

Don’t stop, make it pop

Iako se u najvećem broju slučajeva okrećemo crnom bold eyeliner izgledu, zagovaramo i bespogovorno eksperimentisanje prilikom odabira boje, čak i priželjkujemo. Makeup zlikovci možemo da budemo i sa crvenim linijama na kapku ili pak u lower lash verziji, a i trepavice su same po sebi veoma važne. Grupisanje ili dupliranje istih samo su neki od načina pomoću kojih imate mogućnost da se poigrate sa vašom ustaljenom rutinom šminkanja.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori