Tips&Tricks: Kako pravilno zalepiti veštačke trepavice
Tips&Tricks: Kako pravilno zalepiti veštačke trepavice

Tips&Tricks: Kako pravilno
zalepiti veštačke trepavice

Savršene makeup look-ove gotovo da ne možemo zamisliti bez veštačkih trepavica. I ne samo što ne možemo da zamislimo, već se, recimo mačkasti izgled očiju, veoma teško postiže bez istih. Godinama unazad vladao je trend upadljivih jednokratnih, što gušćih ekstenzija. Njihove početke uočili smo u periodu uzdizanja female rap scene. Fast forward to today, čak se i Nicki Minaj okreće prirodnijem izgledu trepavica, dok se duplog sloja ajlajnera još uvek ne odriče. Kako bismo bez odlaska kod profesionalnog šminkera svaki put kada poželimo da istaknemo oči, donosimo nekoliko Tips&Tricks kada je u pitanju pravilno lepljenje veštačkih trepavica.

Tips&Tricks: Kako najlakše zalepiti jednokratne ekstenzije

Za početak veoma oprezno izvadite trepavice iz kutije, po mogućnosti pincetom. Zatim, bez lepka prislonite na oko kako biste odlučili da li im je potrebno skraćivanje. Ukoliko jeste, učinite to manjim makazama i u predelu zadnjeg dela veštačkih trepavica. Kada ste to uradili, vreme je da uvijete prirodne trepavice kako bi krajnji rezultat izgledao što prirodnije. Namažite lepak za trepavice na ekstenzije i ostavite tako 30 sekundi. Biće vam mnogo lakšte ukoliko se lepak malo osuši. Poslednji korak je samo lepljenje. Savetujemo da uzmete manje ogledalo koje možete da namestite malo niže, kako biste bili u mogućnosti da spustite pogled. Trepavice prihvatite na sredinu, prstima ili pincetom, i prislonite ih na srednji deo kapka. Nakon toga, prvo zalepite prednji, a potom zadnji deo ekstenzija.

Neretko se dešava da se prednji deo, do unutrašnjeg dela oka, jednostavno nije dobro zalepio. U tom slučaju ili je neophodno da dodatno skratite veštačke trepavice ili da veoma pažljivo, najbolje tankim štapićem ili četkicom, nanesete malo lepka direktno na liniju kapka, a zatim ponovo pokušate da zalepite vrhove.

Ukoliko imate hooded eyes savetujemo da veštačke trepvice znatno skratite i pokušate da ih zalepite od polovine kapka.

How to: Snatched look

Za još „zategnutiji“ izgleda, donosimo još jedan trik. Naime, zadnji deo trepavica u ovom slušaju ne lepit na liniju kapka, već malo iznad. Ili pak, ukoliko ste ih već stavili, na gornju liniju veštačkih trepavica nanesite malo lepka i pritisnite prstom. Na taj način postigli ste željni lifted look.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori