Šta je to trend razdvojenih trepavica i kakve ekstenzije biramo ove sezone?
Šta je to trend razdvojenih trepavica i kakve ekstenzije biramo ove sezone?

Šta je to trend razdvojenih trepavica i
kakve ekstenzije biramo ove sezone?

Dugi niz godina beauty industrija zagovarala je furanje gustih trepavica. Ekstenzije ili jednokratne veštačke trepacie – bilo je svejedno. Duplo iscrtan ajlajner, tamne senke i više nego vidljive trepavice svoje mesto pronašli su negde u female rap kulturi, da bi se ubrzo proširili i na ostatak beauty zajednice. Međutim, sa pojavom clean girl estetike, ne tako „čisti“ makeup look-ovi počeli su da pronalaze svoju nežniju stranu. Oštar ajlajner ovoga puta bismo upotpunili gustim veštačkim trepavicama, ali stavljajući ih samo na jedan deo kapka, odnosno od polovine linije oka. Step by step, došli smo do onoga što smo još početkom godine naslutili da će se desiti – spider lashes ili plastičnije rečeno razdvojene trepavice stupile su na scenu.

Layering

Sve je počelo veoma stidljivo. Prvo smo prirodne trepavice grupisali u manje sekcije, a zatim iste te sekcije vidljivo razdvojili i sve to začinili višestrukom dozom maske. Kreirajući upravo izgled koji podseća na paukovu mrežu. Nešto poput trenda koji je vladao početkom milenijuma.

Lash by lash

Trend je ubrzo kulminirao i osim na svetskim pistama razdvojene trepavice počeli smo da detektujemo i na društvenim mrežama. Genijalna šminkerka Isamaya Ffrench je svojim radovima neminovno doprinela kulminaciji.

Osim što ih razdvajamo, izabrani lash look sada dopunjavamo indidualnim trepavicama koje lepimo na samo nekoliko tačaka. Uglavnom su značajno duže od prirodnih i nalaze i na gornjoj i na donjoj liniji.

To sum up

Izvodimo zaključak i potvrđujemo – biramo manje guste ekstenzije i to često one individualne kako bismo kreirali spider lash look koji odgovara našem senzibilitetu. A kada govorimo o dugotrajnijim nadogradnjama, ove sezone se odlučujemo za soft verzije i prirodniji izgled.

@laravioletta
@laravioletta

Journal finds: Individualne trepavice

razdvojene trepavice
Aura Flare
razdvojene trepavice
ARDELL Individuals Black
razdvojene trepavice
essence 01
razdvojene trepavice
Snežana Karović Single Mix

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori