Dugoočekivana lista SPF proizvoda za suvu kožu je spremna
Dugoočekivana lista SPF proizvoda za suvu kožu je spremna

Dugoočekivana lista SPF proizvoda za
suvu kožu je spremna

Novak Đoković rekao je da su trideste nove dvadesete, a Brad Pitt je ovu izjavu demantovao sopstvenim primerom jer njegov slučaj nalaže – šezdesete su nove trideste.  I dok ceo svet pokušava da otkrije tajnu njegovog izgleda, ovaj živi Benjamin Button slučaj ima jednog keca u rukavu bez kojeg ne izlazi u grad [ ili u njegovom slučaju ložu Wimbledon-a ] i on se zove spf. Više puta smo napomenuli da upravo on čini bazu i osnovni korak u nezi kože lica i tela, a kako datum na kalendaru pokazuje da je leto u svom zenitu u današnjoj beauty epizodi zaigrali smo za tim dry skin i pripremili listu spf proizvoda za ovaj tip kože.

Ne znamo koji spf konkretno koristi Brad, ali znamo koji su ultimativni predlozi za sve one koji imaju suvi tip kože lica i tela.

Spf kao najbolji prijatelj kože lica i tela.

Do sad smo u nekoliko navrata pisali o benefitima koje spf poseduje, kao i da ga pored leta treba uključiti u daily skincare rutinu i tokom hladnih meseci. Ono što je pored zaštite veoma važno jeste i izbor prema tipu kože jer baš kao i sa odabranom kremom, upotreba neadekvatnog faktora za lice može imati i kontraindikacije. S tim u vezi, kao što osobe koje poseduju oily tip kože treba da izabegavaju teške faktore i kreme i da se okrenu laganijoj strukturi i fludima, tako osobe koje imaju suv tip kože lica i tela moraju da imaju dodatnu hidrataciju i da biraju spf koji neće uzrokovati isušivanje lica. Osnovne podele koje većina skincare brendova poštuje prilikom proizvodnje zaštitnih faktora jesu spf za masnu kožu, anti-age, osetljivu kožu sklonu alergijama, kao i suvu kožu.

/ Journal top pet: SPF for Dry Skin /

Danas smo se okrenuli prema svima vama u čijem skincare kodu piše dry skin i istražili proizvode na domaćem tržištu koji će istovremeno štiti vašu kožu od UV zraka, ali je činiti i hidriranom i čistom tokom celog leta.

/ Eucerin - Sensitive Protect Cream SPF 50+ /
/ CeraVe - Hydrating Mineral Sunscreen SPF30 /
/ Heliocare - Advanced cream SPF50 /
/ Gamarde - Haute protection SPF 50 /
/ La Roche Posay - UV Daily Anti Age SPF 50 /
/ Vichy - Capital Soleil Spf 50+ /
/ Drunk Elephant - Umbra Sheer Physical Daily Defense Face Sunscreen SPF 30 /
/ BEAUTY OF JOSEON - relief sun cream SPF 50 /

Foto. Instagram

CeraVe   Benu   Lilly   Vichy   Pure Market   Sephora

Učitati još
Zatvori