Donosimo savete kako da osvežite šminku koju ste nosili tokom celog dana
Donosimo savete kako da osvežite šminku koju ste nosili tokom celog dana

Donosimo savete kako da osvežite šminku
koju ste nosili tokom celog dana

Koliko god kvalitetna i dugotrajna šminka, ukoliko je potrebno da stoji čitav dan, u nekom trenutku bi trebalo da je osvežite. U užurbanoj svakodnevici, gde vreme često izmiče između sastanaka i obaveza, ovaj zadatak nije nimalo lak. Očuvanje besprekornog izgleda tokom dana može predstavljati pravi poduhvat. Dobra šminka, iako nam pruža samopouzdanje i estetski doživljaj, često zahteva dodatnu pažnju kako bi zadržala svoj inicijalni sjaj. Zato vam mi donosimo tips and tricks o tome kako da ga sačuvate.

Svaka žena zna onaj osećaj kada se pogleda u ogledalo, nakon nekoliko sati nošenja šminke, i primeti da je prvobitni sjaj nestao, senka izgubile intenzitet, a ruž za usne se povukao. Uprkos ovim izazovima, održavanje svežeg makeup-a ne mora biti nemoguća misija. Od matiranja tena do obnavljanja ruža za usne, ovi saveti će vam pružiti praktične smernice kako da vaša šminka izgleda kao da ste je tek naneli.

Matirajte

Tokom dana, ten može postati masniji, što može uticati na celokupan izgled. Možete koristiti vlažne maramice kojima ćete ukloniti ulje, znoj i prljavštinu koja se nakupila na vašem licu tokom dana. Koristite matirajući puder kako biste apsorbovali višak masnoće i osvežili ten. Ovo će pomoći da sačuvate mat završnicu i uklonite onaj nepotrebni sjaj.

Pop of colour

Naglašeno rumenilo je već duže vreme apsolutni trend. S obzirom na to da rumenilo lako nestaje, adding a pop of colour is always a good idea. Osvežiće lice, naglasiće konture i vašoj koži će pružiti boju i živost. Postoji dosta metoda njegovog nanošenja, ali vam mi preporučujemo metodu stavljanja rumenila u krug.

Concealer – blend it up

Da da znamo.. sav onaj korektor koji ste pažljivo naneli, sada kreće da se nakuplja u finim linijama ispod očiju. I nama se to desilo. Kako ne biste pokvarili vašu senku ili maskaru, preporučujemo da uvek kod sebe u neseseru imate – korektor i četkicu za isti. Koristeći tanku četkicu izbegavate rizik od uništavanja ostale šminke. Ako se ona bubuljica koju ste ujutru tako dobro prekrili opet pojavila, samo stavite malo korektora preko i lice će vam znatno drugačije izgledati. Ukoliko nemate četkicu, prsti vam mogu poslužiti kao zamena.

Shadow it up

Ovaj korak nije toliko praktičan. Svesni smo da su palete senki za oči obično velike. Ipak, kada znate da ćete ceo dan provesti van kuće, umesto senke može da vam posluži rumenilo ili bronzer koje obično dolazi u malim pakovanjima. Takođe, za osvežavanje, dobro je koristiti bronzer umesto senke, jer je ionako preporučljivo koristiti tamniju senku za oči od one koju ste prvobitno naneli. Za nanošenje istog vam takođe mogu pomoći prsti. Takođe, možete dodatno iskonturisati vaše lice. Ubijate dve muve jednim udarcem.

Ruž za usne

And last but not least – ruž za usne. Iako ovaj make-up proizvod prvi izbledi, njega je najlakše rekreirati. Jelo i piće će učiniti svoje, no, rešenje za to je jednostavno. Vlažnom maramicom skinite ostatak ruža za usne. Olovkom ih ponovo uokvirite i dodajte ruž.

Journal finds: Proizvodi za osvežavanje šminke

Aura - kompaktni puder u prahu
Maybelline New York - Instant Anti-Age Eraser
Milani - baked rumenilo 01 dolce pink
Revolution - Mega Bronzer
Aura - butter lips

Foto: Instagram @lorena / Lilly

Učitati još
Zatvori