Pomeramo razdeljak jer je side part ultimativni look sezone
Pomeramo razdeljak jer je side part ultimativni look sezone

Pomeramo razdeljak jer je side part
ultimativni look sezone

Trends come and go, ipak postoje one stilske ideologije koje su većoj ili manjoj meri prisutne na sceni gotovo uvek. Jedina uočljiva traznicija koja se realizuje kada je reč o vanvremenskim lookovima jeste dominatna uloga koju uživaju i njen intenzitet u datom periodu analize trendova.

Beauty industrija ne negoduje hipeprodukciju različitih načina šminkanja ili pak stilizovanja kose, kao i njihovih naziva. Upravo ovakav pristup oslanja se na stavljanje u fokus timeless vizuelnih manifestacija koje se u savremenom društvu jednostavno smenjuju znatno brže.

Crvene karmine smo uveli u rutinu, grunge devedesetih isprobali, o bob frizurama saznali sve, a sada je došao trenutak da predstavimo još jedan novi stari trend. Pomeramo razdeljak u stranu jer je side part ultimativni look sezone.

In side part we trust, right?

Kada popularne IT devojke poput Kim Kardashian, čija je večita inspiracija upravo Cher i njena duga crna kosa sa savršenim razdeljkom na sredini, nakratko promeni izgleda i isproba side part look jasno je da se klima na beauty sceni polako, ali sigurno menja. Ako se pored toga i Kylie Jenner na Maison Margiela reviji u Parizu (aka najvažnijem modnom događaju godine) pojavi upravo sa wet hair izgledom i razdeljkom pomerim u stranu, bespogovorno je reč o novoj dominantnoj ideologiji.

Side part je jedna od najelegantnijih frizura bilo da je reč o kratkoj ili pak dugoj kosi, a sofisticiranost ovog izgleda datira još iz perioda Zlatnog doba Holivuda, a Lauren Bacall i Marilyn Monroe su praktično zapisale u istoriju ovaj glamurozni look. Upravo zbog toga postavljamo tezu da ćemo ove sezone pretežno rekreirati beauty filozofije pedesetih i šezdesetih godina.

Bilo kako bilo, vreme je za dozu promene i implementiranja nešto drugačijih imperativa, a side part je najbezbolniji put ka tome, zar ne?

Učitati još
Zatvori