Kako lažiramo “no make-up” izgled junakinja iz omiljenih rom-com filmova 2000-ih
Kako lažiramo “no make-up” izgled junakinja iz omiljenih rom-com filmova 2000-ih

Kako lažiramo “no make-up” izgled junakinja iz omiljenih rom-com filmova 2000-ih

Iako u romantičnim komedijama uživamo tokom cele godine, približavanje Dana zaljubljenih (za neke) ipak podrazumeva ponovno posećivanje nekih od naših omijenih rom-com filmova 2000ih godina. Osim same radnje koja neretko podrazumeva dobropoznati kliše za klišeom, naša pažnja često je usmerena ka stilu i šminci tog, nama voljenog, doba. Ovoga puta, pokušavamo da rekreiramo idealan no make-up look koji neretko vidimo u našim omiljenim rom-com filmovima, gde junakinje uspešno lažiraju i woke up like this izgled.

Bridesmaids (2011)

How to: Rom-com no make-up look

Dakle, kako je poenta ovog izgleda da u potpunosti deluje kao lice bez trunke šminke, podrazumeva se da će najveću razliku napraviti sam odabir proizvoda, a ne samo njihova količina.

Za početak, potpuno zaboravljamo korišćenje bilo kakvog pudera na licu, već koristimo različite kremice za lice koje same po sebi stvaraju željeni brightening efekat. One mogu pomoći da “ožive” tamnije delove našeg lica poput okoloočnog predela. Takođe, ukoliko imamo neke sitne nesavršenosti na licu poput crvenila ili bubuljica, korektor koji će se manje-više u potpunosti stopiti sa vašom kožom je a must. Ovde ne tražimo korektor sa punom pokrivnom moći, već onaj koji će tek toliko učiniti naše nesavršenosti manje primetnim, ali ne i da ih potpuno sakrije.

Kao što je to i slučaj sa većinom no make-up izgleda, preskačemo konturisanje i bilo kakvu vrstu bronzera, a boju u lice vraćamo odabirom odgovarajućeg rumenila. Odnosno, tražimo rumenilo koje će ostaviti gotovo efekat “vodene boje” na našem licu, odnosno onaj u formi cheek tint-a, ili kremastog rumenila koji će se takođe stopiti sa našom kožom pri nanošenju.

Skip the brows

Ono što je najčešće prvi indikator koji “razotkrije” da ste zapravo našminkani, jesu jake, naglašene obrve. Kako biste najbolje lažirali no-make up look, savetujemo da obrve u potpunosti preskočite, ili ako je neophodno da popunite određene praznine, pročešljate ih malom količinom gela za obrve u boji.

Kao po običaju, usne ostavljamo za kraj, iako bismo rekli da za ovaj look one čine presudnu ulogu. Opet istavljamo po strani naše omiljene karmine i olovke za usta, već tražimo lip tint koji će postići your lips but better efekat.

Journal tip! 

Za postizanje idealnog no make-up izgleda, najbolji saveznici u tome će vam biti vaši prsti. Dakle, zaboravite na suđer ili četkice, već se potrudite da dobro stopite proizvode u kožu toplotom vaših prstiju.

U nastavku pogledajte TikTok kreatorku Angelu Park koja prikazuje ceo proces postizanja idealnog rom-com no make-up izgleda.

@angelaypark

Barelyyyy there “fooled ya” makeup recommendations, inspired by this scene we grew up watching SKIN @Colleen Rothschild Beauty Eye Cream @Beauty Pie Superluminous Tinted Under-eye Serum @Glossier Stretch Concealer CHEEKS @NARS Cosmetics Afterglow Liquid Blush @meritbeauty Flush Balm @ILIA Beauty Multi-stick @maccosmeticsusa Glow Play Blush EYEBROWS @Rare Beauty Brow Harmony @Anastasia Beverly Hills Brow Powder @EM Cosmetics by Michelle Phan Brow Cream LIPS @rom&nd global Juicy Lasting Tint, Glasting Water Tint @Clarins USA Water Lip Stain @Victoria Beckham Lip Tint @Dasique Global Water Blur Tint #nomakeupmakeup #barelytheremakeup

♬ Cafe-style sophisticated jazz piano band 9 minutes(871496) - ricca

Foto: Instagram (@ninajuliasimon), TikTok (@angelaypark), IMDB

Učitati još
Zatvori