Ukoliko ne možete bez pudera, ovog leta, birajte one sa SPF zaštitom
Ukoliko ne možete bez pudera, ovog leta, birajte one sa SPF zaštitom

Ukoliko ne možete bez pudera, ovog leta,
birajte one sa SPF zaštitom

Visoke temperature su tu, dan traje znatno duže, a zimsku garderobu smo uveliko zamenili onom letnjom – letnja sezona je zvanično počela. Upravo zato je vreme da revidiramo i naš beauty neseser. Kao što svake sezone pripemamo letnju garderobu, to isto bi trebalo učiniti i sa beauty proizvodima. Da, postoji određenja šminka koja je summer approved.  Prvenstveno mislimo na beauty proizvode koji sadrže zaštitni faktor od sunca. Nedavno smo izdvojili balzame i kreme za telo koji u sebi sadrže SPF. Sada smo pripremili tekst za sve one koji ne mogu bez pudera, čak ni u letnjim mesecima. Puderi sa SPF zaštitom, trebalo bi da budu vaš izbor. Izdvojili smo favorite.

SPF is a must

U našoj beauty rubrici važnost korišćenja zaštitnog faktora je vrlo česta tema. Nije nam teško da stalno apelujemo na to da je SPF must, kako u letnjim tako i u zimskim mesecima. Postoji nekoliko čestih grešaka koje pravimo prilikom nanošenja istog, te je bitno obratiti pažnju kako nanosite kremu sa zaštitnim faktorom. S obzirom na to koliko je zaštitni faktor važan, trebalo bi da uvedete beauty proizvode koji isti u sebi sadrže, barem u letnjim mesecima. Prvi na listi izdvajaju se puderi sa SPF zaštitom.

Puderi sa SPF-om su odličan način da dodatno zaštitite kožu od sunca. Zašto kažemo dodatni?  Zato što većina pudera sa zaštitnim faktorom nema mnogo veći faktor od SPF 25, što je manje od preporučenih 30 za svakodnevnu upotrebu. Zato treba imati na umu da on ne može zameniti klasičnu kremu za sunčanje. Upravo zato, pre pudera, trebalo bi nanositi kremu za visokim zaštitnim faktorom.

Ipak, svesni smo da često u žurbi zaboravimo da ispoštujemo ovo važno pravilo, a kako je puder nešto što najviše koristimo, ovo je odličan način da osigurate makar neku vrstu zaštite od sunca. Sa druge strane, kako je industrija lepote napredovala, tako su kreirali i pudere sa zaštitnim faktorom 30, te ne morate da brinete ukoliko se pre niste zaštitili. U nastavku teksta smo izdvojili naše favorite pudera sa SPF-om.

Journal finds: Puderi sa SPF zaštitom

Učitati još
Zatvori