SPF balzam za usne je obavezan saveznik tokom leta, a mi smo popisali naše odabire
SPF balzam za usne je obavezan saveznik tokom leta, a mi smo popisali naše odabire

SPF balzam za usne je obavezan saveznik tokom leta, a mi smo popisali naše odabire

Odavno smo naučili da SPF zaštita nije namenjena isključivo za leto, već je odgovarajuća zaštita od sunca neophodna tokom cele godine. Ipak, postoje određeni dodatni koraci koje preuzimamo u mesecima kada se dodatno izlažemo suncu i njegovim štetnim zracima. Dok smo do sada posvećivali pažnju pronalasku odgovarajuće SPF zaštite za masnu kožu, kao i SPF proizvodima u stiku, sada se okrećemo proizvodima koji će da štite naše usne tokom letnjih dana. Stoga, u nastavku donosimo razloge zašto je SPF balzam za usne neizostavan saveznik tokom letnje sezone, kao i koje proizvode mi biramo.

Sun’s out, SPF’s out

Dobropoznata izreka Sun’s out – buns out, za svakog skincare fanatika ispravno glasi Sun’s out – SPF’s out. Odnosno, u mesecima kada je sunčevo zračenje posebno jako, biramo isključivo skincare proizvode koje u sebi zadrže zaštitni faktor. Po istom principu vodimo se i kada su u pitanju proizvodi za usne, odnosno balzam za usne.

Postoji više razloga zašto koristimo balzam za usne sa SPF-om, i nije reč samo o sprečavanju opekotina. Istina, usne su posebno osetljive na sunčeve zrake, s obzirom na to da je u pitanju posebno nežna koža našeg lica. Međutim, to nije naša glavna briga. Usne su takođe izuzetno podložne dobijanju raka kože, stoga je adekvatna zaštita od UV zraka je apsolutno neophodna. Uz to, prerano starenje kože usana je još jedna od potencijalnih posledica, a rešenje je svakako korišćenje SPF-a.

Međutim, kada je zaštita od sunca u pitanju, neophodno je da SPF faktor bude dovoljno visok kako bi zapravo radio svoj posao. Stoga, u nastavku donosimo naše odabire +balzama za usne koji sadrže najmanje zaštitni faktor 30.

Journal finds: SPF balzam za usne

Kielhs Butterstick Lip Treatment SPF 30
Učitati još
Zatvori