Beauty trick: Kako da poboljšate formulu pudera kojom ćete postići blur efekat
Beauty trick: Kako da poboljšate formulu pudera kojom ćete postići blur efekat

Beauty trick: Kako da poboljšate formulu pudera kojom ćete postići blur efekat

Iako je Journal beauty tim veliki zagovornik prirodnog izgleda, svesni smo da postoje određeni make-up proizvodi koji se retko kada zaobilaze. Jedan od njih jeste definitivno puder. Kako je leto prošlo, predpostavljamo da ste već izgubili ten na kojem ste radili proteklih par meseci. Osim možda onih koji su na kasnom godišnjem odmoru – so good for you. Međutim, verovatno da većina vas, koja nema tu privilegiju, želi da prekrije sve nesavršenosti koje je do skoro skrivao preplanuli ten. Nastavno na to, za vas smo izdvojili 10 drogerijskih pudera koja su opravdala sva naša očekivanja. A sada donosimo savet kako da poboljšate svoju formulu pudera kojom ćete postići blur efekat. 

Postoji nekoliko kriterijuma i koraka po kojima biramo puder a jedan od najvažnijih je lagana tekstura, odnosno osećaj neopterećenosti i mogućnosti da koža diše ispod istog. Takođe, jednako je važno poznavati svoj tip kože. Da li je vaša koža masna, suva, mešovita ili normalna? Ukoliko imate odgovor na ovo pitanje, to će vam znatno olakšati vaš concealer hunt. Takođe, previše pudera ili nanošenje na suvu kožu može dovesti do isušivanja. Ovaj make-up proizvod apsorbuje prirodna ulja na koži, što može rezultirati neugodnim suvim područjima i vidljivim grudvicama. Uz to, puder se lako može nakupiti u finim linijama i borama na koži, naglašavajući ih i čineći ih vidljivijima. Tu na scenu stupa Journal beauty tim. Pronašli smo trik uz pomoć kojeg ćete ovaj problem uspeti da rešite.

Poliglutamisnka kiselina

Ukoliko ste pronašli odgovarajuću nijansu, a ipak vam smeta tekstura pudera, to ne mora biti deal breaker. Potrebno je samo da u bočicu dodate malo poliglutaminske kiseline i vaš puder će vam pružiti izgled glatke kože, bez bilo kakvih neravnina. Verovatno se pitate zašto baš poliglutaminska kiselina… Kada je reč o hidrataciji, svi znamo da je prvenac u tome hijaluronska kiselina. Ipak, sa njom mesto deli manje poznata poliglutaminska kiselina. Poznata kao PGA, dobija se fermentacijom soje i odlikuje se niskom toksičnošću i visokom biorazgradivošću. Ova kiselina koristi se kao ovlaživač, i sposobna je da privuče i zadrži vodu unutar kože, i na njenoj površini. Ne samo da ima zaglađujući i hidratantni efekat, već se odlično slaže sa vitaminom C i niacinamidom, i pomaže u regeneraciji kože.

Sada kada smo vam predstavili sve njene benefite, potrebno je da je pomešate sa vašim odabranim tečnim puderom. Puder se neće skupljati na suvim delovima, i vaša koža će biti glatka i bez ikakvih neravnina. Uz to, dodatno ćete je hidrirati.

Učitati još
Zatvori