Journal finds: 10 drogerijskih pudera koji su opravdali naša očekivanja
Journal finds: 10 drogerijskih pudera koji su opravdali naša očekivanja

Journal finds: 10 drogerijskih pudera koji
su opravdali naša očekivanja

Ako postoji jedna stvar koja je osnova svakog make up looka onda je to definitivno puder. Jesen je počela a sa njom i malo svežije temperature pa stavljanje pudera ne zvuči tako strašno kao kada je napolju +30. Kako Journal redakcija pripada timu koji preferira natural look, negovanu i zdravu kožu, puderi dolaze na red nakon svih ostalih obaveznih koraka kada je nega kože u pitanju. Postoji nekoliko kriterijuma i koraka po kojima biramo puder a jedan od najvažnijih je lagana tekstura odnosno osećaj neopterećenosti i mogućnosti da koža diše ispod pudera. Mantra kojom se vodimo kada su puderi u pitanju je – ne nosimo ih da bismo nešto sakrili već da bismo imale dobru podlogu za ostatak nanošenja šminke. Sjajna vest je da drogerijski puderi u tandemu sa negovanom, zdravom i čistom kožom mogu biti dobitan duo za savršen izgled. Izdvajamo drogerijske pudere koji su opravdali naša očekivanja, a koji su idelni za svaki dan i svaku priliku. 

Bourjois Healthy Mix 51 

Kako nam je zdrava koža uvek prioritet u potrazi za puderom uvek nam je to prvi kriterijum. Bourjois Healthy Mix 51 tečni puder za lice je baš takav. Kombinacija E,C i B5 vitamina daje koži zdrav i svež izgled tokom celog dana. Njegova lagana tekstura ne opterćuje previše kožu, te koža uspeva da ostane ispod pudera tokom celog dana dovoljno hidrirana i osvežena. 

Bourjois Healthy Mix 51 puder za lice

L’Oreal True Match

Ako ipak tragate za nekim puderom koji ima jaču pokrivnu moć a malo laganiju teksturu koja koja neće biti preagresivna za kožu L’Oreal True Match je jedan od pudera koji bi mogao da bude the one. Velika paleta boja, preko deset različitih nijansi čini ovaj puder pogodnim za skoro svaki ten, a veoma fini pigmeti daju moć ovom puderu da prekrije nedostatke. Dodatno, ne ostavlja osećaj maske na licu. 

Loreal true match puder
L'Oreal True Match puder

Maybelline Affinitone

Ako biste nas pitali za jedan od najpovoljnijih drogerijskih pudera koje možemo pronaći na našem tržištu je bez puno razmišljanja odgovor bi bio – Maybelline Affinitone puder. Ipak, ono što nam se, takođe, veoma dopada kod ovog pudera je to što je namenjen svim tipovima kože, osim izrazito suve i dehidrirane. Kako volimo i negujemo prirodan izgled ovaj puder daje dodatan sjaj i svežinu licu jer je bogat pripodnim sastojcima. Prirodni pigmenti, matičnim mlečem i ekstraktima cvetova kamilice i vitaminom E hidrira kožu i pravi štit od spoljašnjih utičaja i zagađenja.

Maybeline Affinitone puder
Maybelline Affinitone puder

Catrice HD Liquid Coverage Foundation 

Kada govorimo o puderima koji mogu imati efekat high-end pudera onda definitivno moramo pomenuti Catrice. Ovaj puder pruža veoma visoku pokrivnu moć, glatak i besprekoran ten. Ako ste ljubitelji matte look-a ovaj puder ne samo da prekriva nedostatke nego i matira kožu do 24h. Sa druge strane, nije mnogo težak za kožu i ne daje osećaj maske na licu te je pogodan i tokom malo toplijih dana. 

Catrice HD Liquid Coverage Foundation 

Essence All Day 16h 

Essence puderi, pored toga što su veoma pristupačni i dobrog su kvaliteta. Često su zbog toga veoma popularni među mlađom populacijom. Ima srednju pokrivnu moć, traje do 16h i ne sadrži u svom sastavu silikone, parabene, miksoplastične čestice, parfeme, ulja i alkohol. Kako je namenjem mlađoj populaciji veoma je jednostavan za nanošenje i daje ujednačen i cist efekat. 

Essence All Day 16h tečni puder

L’Oreal Paris Infaillible 24h Fresh Wear

Kada govorimo o malo jačoj teksturi pudera, u drogerijskom rangu, definitivno je jedan od najboljih. Iako je leto prošlo obavezan zaštitni faktor ne nosimo samo leti, već kožu čuvamo i negujemo od sunca tokom čitave godine. L’Oreal Infaillible Fresh Wear tečni puder sadrži zaštitni faktor 25 i ima veoma visoku moć pokrivanja nesavršenosti na koži. Razvijena tehnologija kiseonika obezbeđuje koži da diše i ne daje efekat maske na licu. Ako tražite malo ozbiljniji puder za svaki dan this is the one!

L'Oreal Paris Infaillible 24h Fresh Wear tečni puder

Aura Cover Me

Još jedan drogerijski puder veoma popularan među mlađom populacijom je Aura Cover Me tečni puder. Kremasta tekstura koju sadrži veoma je dobra za mladu kožu. Veoma dobro prikriva nesavršenosti poput flekica, pegica i ožiljaka a ne zatvara pore i daje koži da diše. Takođe, puder sadrži i zaštitni faktor 20 te je zbog svoje lagane teksture pogodan da se nosi i leti. Vodoootporan je i s obzirom na to da je namenjen mladoj koži daje prostora za greške u nanošenju. Veoma je nadogradiv i jednostavan za stavljanje prstima ili četkicom.   

drogerijski puderi
Aura Cover Me tečni puder

Deborah 24Ore Extra Cover 00

Deborah proizvodi generalno su jedni od onih sa kojima sigurno nema greške. Kada su Deborah puderi u pitanju možemo slobodno reći da su jedni od najboljih u drogerijskom rangu. Deborah 24Ore Extra Cover tečni puder veoma je postojan i dugotrajan na koži. Može se koristiti u više namena, kao podloga, kao korektor i kao puder. Veoma je jednostavan za nanošenje, sadrži zaštitni faktor 20 i nije potrebno popravljati ga tokom dana.

drogerijski puderi
Deborah 24Ore Extra Cover tečni puder 00

LLUMS Forever Flawless  

Veoma povoljan i lagan puder dugotrajno ujednačva ten. Lako se nanosti i blenda i veoma je nadogradiv. Kada govorimo o sastavu možemo izdvojiti glicerin i hijaluronsku kiselinu koji povećavaju elastičnost i mekoću kože. Ne suši dodatno kožu, ne zatvara pore, pušta kožu da diše i ne daje osećaj maske na licu.  

drogerijski puderi
Lums puder za lice Forever Flawless

Catrice All Matt Shine Control

Ako ste u potrazi za drogerijskim puderom koji se dobro slika ovaj puder može biti upravo ono što tražite. Pored toga, daje licu besprekoran izgled i veoma je pogodan je za nadogradnju. Daje mat efekat što znači da odgovara masnoj koži koja često ume brzo da prosija. Veganske je formule, ne sadrži mineralna ulja, mikroplastične čestice i parabene. 

drogerijski puderi
Catrice All Matt Shine Control tečni puder

Foto: dm, Lily, Instagram @hoskelsa

Učitati još
Zatvori