Kada make(up) postane art(beast)
Kada make(up) postane art(beast)

Kada make(up) postane art(beast)

Da svet kreativnosti ne poznaje granice spoznali smo u više navrata. Danas je više nego ikada teško odvojiti umetnika od njegovog dela jer savremena umetnost koristi različite forme [ i medije ] kako bi izbirsala tu nevidljivu nit koja pojam umeće pretvara u umetnost. Bez želje da sudimo i kompetencije da lepimo etikete mi smo tu da svaki form of art ispratimo kako dolikuje, otvorimo pitanja i istražujemo trendove koje prkose tradiciji lifestyle hegemonije i diktiraju nova pravila.

S tim u vezi, danas odgovor na postavljeno pitanje kada je makeup prerastao težnju za ulepšavanjem i postao oblik umetnosti koja lice pretvara u štafelaj a misli u umetnički izraz, tražimo na [ paradoksalno ili ne ] Instagramu, odnosno u radu futurističke umetnice pod pseudonimom @geminiblush.

/ @geminiblush /

Makeup 101: Putting glitter in my face n stuff…

S tim što u slučaju Lucia Perešová, poznatijom pod virtuelnim nebom kao @geminiblush glitter, spice, & everything nice menjamo za Birt of Divinity, Meditatice Rose, Adolescence, etc… Da ljudsko oko može postati autoput, krug Matiseeovog Plesa, ili jednostavno emotivni rolerkoster slučaj je ove specifične devojke. Motivi iz slikarstva, savremene umetnosti i simbola Lucia oslikava na svom licu pretvarajući ga u platno vizuelne filozofije kojom spaja tradiciju sa apstraktnim, komercijalno sa nadrealnim. Za neke možda avangardni pristup – za sreda ekipu level up kada je moć makeup-a u pitanju. Iz tog razloga smo i izdvojili Luciu kao primer da maštovitost i kreativnost ne priznaju ograničenja i standardne umetničke oblike, kao i da nije veštačka inteligencija ta koja pomera granice realnosti već širina i radoznalost ljudskog uma koja stoji iza nje.

Zato danas delimo umetnost kroz @geminiblush oko sa upozorenjem da nas pri sledećoj poseti našem makeup artist-u možete videti da igramo smelije, nekonvencionalnije i za nijansu emotivnije.

 

/ @geminiblush /
/ @geminiblush /
/ @geminiblush /
/ @geminiblush /

Foto. Instagram @geminiblush

Učitati još
Zatvori