Beauty trick: Kako vizuelno uvećati oči?
Beauty trick: Kako vizuelno uvećati oči?

Beauty trick: Kako vizuelno uvećati oči?

Šminka je neverovatno moćan alat koji nam omogućava da istaknemo i transformišemo svoj izgled. Iako je bitno pronaći odgovarajuću beauty rutinu koja najviše odgovara našim karakteristikama i obliku lica, makeup je tu i da nam dozvoli da se poigramo te kreiramo nešto potpuno drugačije. Kao i za sve, treba znati određene smernice za ono šta želimo da postignemo. Jedna od najmoćnijih transformacija koju šminka može da postigne jeste da ulepša izgled očiju. Bez obzira na veličinu ili oblik, određeni trikovi mogu učiniti da vaše oči izgledaju veće, svetlije i izražajnije. Predstavljamo vam beauty trik koji nas uči kako vizuelno uvećati oči.

Pravila ne postoje

Jedna od najlepših stvari u vezi sa makeup-om je to što pravila ne postoje. Možemo koristiti boje, teksture i tehnike kako god želimo, istražujući različite stilove i izraze. Za neke, to znači dramatične oči sa intenzivnim senkama, dok drugi preferiraju suptilniji, prirodniji izgled. Bilo da želite istaći svoje crte lica ili ih blago izmeniti, makeup vam to omogućava. Ukoliko ste od onih koji žele da postignu efekat vizuelno većih očiju, a ne znate kako, Journal beauty tim got you covered. 

@janelthebear

how to make your eyes 2x bigger with just makeup

♬ original sound - janelle zharmenova

Kako vizuelno uvećati oči?

Ponovo smo se poslužili savetima naše beauty muze Jannelle Zharmenove. Kao što kaže, nabitniji deo jeste iscrtavanje linije donjih trepavice, odnosno iscrtavanje ispod iste. Senkom za oči iscrtajte liniju izvan završetka očiju, tako da ostavite razmak između spoljašnjeg ugla oka i završetka same linije. Koristite svetliju nijansu senke za kapke. One otvaraju oči i čine ih vizuelno većim. Kada ste završili, oči okvirite nešto tamnijim braon nijansama. Koristite beli ajlajner na unutrašnjem rubu donjeg kapka. Ovaj trik je posebno efikasan onda kada su vam oči deluju umorno a kapci suženo. Takođe, potrebne su vam i tanke, precizne linije ajlajnera duž gornjeg kapka. And last but not least – maskara. Trudite se da njome što više vizuelno izdužite trepavice tako što ćete je nanositi u pravcu rasta istih.

Journal finds: Proizvodi kojima vizuelno uvećavamo oči

Učitati još
Zatvori