Kako izabrati pravu nude nijansu karmina za svoj ten?
Kako izabrati pravu nude nijansu karmina za svoj ten?

Kako izabrati pravu nude nijansu
karmina za svoj ten?

Nude karmini večiti su klasik, baš kao i crveni, ali da je lako izabrati pravu nijansu za sebe – nije. Iako ih uvek imamo nekoliko u svojoj kozmetičkoj torbici, ne znači da je svaka nude nijansa za svaki ten. I tu postoje neke zakonitosti kojih se valja držati ako želimo pravu nijansu za sebe.

Naime, nude nijanse mogu biti pretople ili prehladne za nečiji ten. Ove pretople bit će kao ‘šaka u oko’, a prehladne će vas ‘isprati’ i koža će vam izgledati sivo i umorno, a to ne želite. Savršena nude nijansa biće drugačija za one koji imaju jako svetlu kožu i za one sa srednje tamnom ili maslinastim tenom.

Zašto su nude karmini toliko obožavani?

Onima jako svetle kože najbolje će stajati nude nijanse s primesama roze. Srednje tamna put i maslinasta odlično idu uz bež i smeđe nijanse. Takođe, dobro im stoje one s primjsama ljubičaste i mauve nijanse.

Zašto je uopšte bitno izabrati svoju savršenu nijansu nude karmina? Zato što će takav karmin osvežiti vaše lice pa će vas i  pomladiti, a istovremeno ide uz svaki make up. Često ljudi ne pogode nijansu i tako licu dodaju nepotrebnu težinu.

Nekako generalno pravilo kod biranja nude karmina je da oni moraju biti usklađeni s nijansom vašeg tena. Što ste svetliji to i nijansa vašeg nude ruža mora biti svetlija. Isto tako, što ste tamniji to će vam bolje stajati tamnija nude nijansa.

Takođe, kada birate ruževe pripazite da ovi podtonovi budu što umereniji jer ako su prejaki, to više neće biti nude nego, recimo, roze karmin. Ako želite malo da zakomplikujete, a da svejedno budete u trendu, rubove usana možete iscrtati tamnijom nude olovkom. Tako ćete ih definisati, a i to je jedan od trenutno najpopularnijih lookova.

U nastavku donosimo primere savršenih nude nijansi za različite tonove kože i gde ih možete nabaviti.

Nude nijanse za svetao ten

Učitati još
Zatvori