Donosimo savete kako da pravilno nanesete proizvode za samopotamnjivanje
Donosimo savete kako da pravilno nanesete proizvode za samopotamnjivanje

Donosimo savete kako da pravilno nanesete
proizvode za samopotamnjivanje

Želja za preplanulim tenom postoji tokom čitave godine, međutim kada leto stigne, ona postaje znatno veća.  Međutim, s obzirom na to da je izlaganje suncu jako nezdravo, često čujemo da je bolje da se što manje izlažemo sunčevim zracima. Pa ako su takvi saveti dopreli i do vas, verovatno su na scenu stupili proizvodi za samopotamnjivanje. Uz to dolaze i brige kako odabrati najbolji proizvod. A kada je to rešeno, postavlja se pitanje kako ga pravilno naneti i postignuti željeni ten za što kraći vremenski period. Mi vam donosimo nekoliko saveta kako da pravilno nanesete proizvode za samopotamnjivanje kako biste dobili ravnomeran i ujednačen ten ovog leta. Pratite ove instrukcije i uživajte u blistavom tenu ovog leta.

Priprema kože

Pre nego što započnete s nanošenjem proizvoda za samopotamnjivanje, potrebno je pripremiti kožu. Obratite pažnju da koža bude glatka i hidrirana. Dan ili dva pre nanošenja proizvoda, probajte da izbegnete depilaciju ili brijanje, kako se vaša koža ne bi iritirala. Umesto toga, nanesite hidratantnu kremu na suve delove tela, poput laktova, kolena i pete.

Piling je must!

Ovo je možda i najbitniji korak. Korišćenjem pilinga odstranjujete mrtvu kožu sa svog tela i tako omogućavate da se losion ravnomerno rasporedi. Piling možete odraditi ručno, ali mi vam preporučujemo da koristite sunđer za tuširanje jer je tako veća verovatnoća da ćete skinuti svu mrtvu kožu. Možete koristiti drogerijski piling, a nije teško  napraviti prirodnu verziju kod kuće.

Odaberite pravi proizvod

Na tržištu postoji veliki izbor proizvoda za samopotamnjivanje, u obliku losiona, sprejeva, gelova ili mousse-a. Odaberite onaj koji odgovara vašem tipu kože i preferencijama. Ako ste početnik, možda je najbolje početi s laganim losionom koji omogućuje postupno tamnjenje.

Testiranje na manjem području:

Pre nego što krenete s nanošenjem proizvoda na celo telo, obavezno napravite test na manjem području, kao što je unutrašnji deo zgloba ili zadnja strana ruke. To će vam omogućiti da proverite kako proizvod deluje na vašu kožu  i da li će rezultat biti onakav kakav želite.

Nanesite proizvod ravnomerno

Pri nanošenju proizvoda, uvek ga nanosite ravnomerno, kako biste izbegli stvaranje mrlja. Možete koristiti posebne aplikatore, rukavice ili sunđer kako biste olakšali postupak nanošenja. Počnite od donjeg dela tela prema gore i pripazite na savijanja i pregibe kože kako biste izbegli stvaranje tamnijih linija.

Pripazite na ruke i stopala

Posebnu pažnju posvetite nanošenju proizvoda na ruke i stopala jer su ovo područja koja često ostaju vidljiva i mogu prikazati nepravilnosti. Pre nanošenja proizvoda, lagano nanesite hidratantnu kremu na nokte, prste i pete kako biste sprečili da se boja prejako primi na ove delove.

Strpljenje

Nakon nanošenja proizvoda, pričekajte da se potpuno osuši pre nego što se obučete ili legnete. Izbegavajte kontakt sa vodom najmanje 4 do 6 sati nakon nanošenja, jer bi  mogao uticati na ravnomernost boje.

Učitati još
Zatvori