Hairstyle trend: Hime Cut
Hairstyle trend: Hime Cut

Hairstyle trend: Hime Cut

Početkom godine postavili smo hipotezu o mogućim hairstyle trendovima za ovu godinu u kojoj su se pronašle i večito prisutne šiške u svim svojim varijacijama, kao i stepenaste frizure sedamdesetih i osamdesetih godina. Cirkularno kretanja dominantnih beauty talasa vratilo nas je upravo na Hime Cut frizure koje predstavljaju svojevrsnu fuziju gorepomenutih trendova.

Hime Cut je frizura koja potiče iz japanske tradicije, njihove kraljevske porodice i ceremoniju binsogi prilikom koje bi se tek punoletnim devojaka šišao prednji deo kose do ušiju. Danas se ovaj stil uglavnom sastoji iz tri različita nivoa (stepena) – dugačka kosa pozadi, oštri slojevi dužine nalik bob frizuri koji uokviruju lice i šiške.

Runway look

Hime Cut frizure prvobitno su ostvarile značajan uspeh na društvenim mrežama, a poslednji amin doživele su na jednoj od najispraćenijih Gucci revija nakon odlaska Alessandra Michelea. Kolekciju je pripremio stalni dizajn tim italijanskog brenda, dok će novoproglašeni kreativni direktor Sabato De Sarno svoju prvu kolekciju predstaviti u septembru.

Kako stilizovati Hime Cut frizuru

Postoji nekoliko načina kako stilizovati Hime Cut fizuru, a mi diskusiju započinjemo sleek verzijom. Naime, ovaj look se postiže veoma brzo i jednostavno uz malo gela kojim ćete da zagladite šiške i kratke stepene. Sledeći predlog odnosi se na samu dužinu, te ukoliko ste pobornik kratke kose poslednji (najduži) stepen nije neophodno da pada duže od vaših ramena. Takođe, jedna od popularnijih verzija ove frizure jeste Wolf Cut varijantu.

Foto: IMAX, Instagram

Učitati još
Zatvori