Fruit makeup – da li voćem zapravo možemo da se našminkamo?
Fruit makeup – da li voćem zapravo možemo da se našminkamo?

Fruit makeup – da li voćem zapravo
možemo da se našminkamo?

Kada čujete izraz fruit makeup, verovatno pomislite na viralan strawberry makeup inspirisan beauty mogulom Hailey Bieber. Na prvu smo i mi to pomislili. Ipak, prevarili smo se. Fruit makeup jeste baš ono što mu i samo ime govori – šminkanje voćem. I to ne u prenesenom značenju, već u bukvalnom. Iako je beauty zajednica nametnula dosta trendova inspirisanih voćem, nismo se nadali da će ljudi zapravo krenuti da se šminkajuju istim. No, TikTok beauty zajednica, kao takva, nikada ne prestaje da iznenađuje. Počevši od strawberry makeup-a, preko tomatocore trenda, i honey lipsa, došli smo do toga da na naše lice nanosimo pravo voće.

Utvrdili smo da prirodni sastojci i neke namirnice čine dobrobiti našoj koži. Takav je slučaj sa medom. Med je prirodni vlažeći agens, čime pomaže da usne ostanu hidrirane tokom celog dana. Suve i ispucale usne postaju prošlost jer med privlači vlagu i održava mekoću usana. Takođe, med poseduje u sebi antibakterijska svojstva koja pomažu u očuvanju zdravlja usana. Pa smo tako počeli da kreiramo honey lips. Nastavno na to, usledio je fruit makeup trend.

How to: Make up with fruit

Ukoliko ste posumnjali, šminkanje voćem je i te kako moguće. A to nam je i beauty zajednica dokazala. Brojni videi u kojima devojke koriste voće umesto šminke zadržali su našu pažnju. Iako smo na prvu bili skeptični, finalni rezultat je, malo je reći, uspešan. Crveno voće, kao što je višnja, malina ili kupina nanosi se na obraze i usne. Na prst nanesite malo kupinovog soka, ili nekog drugog crvenog voća i nanestite na jagodice, zatim razmažite. Isto ponovite i sa usnama. Ukoliko želite da ih uokvirite, i to je moguće. Dršku od banane zagrejte upaljačem. Tako ćete dobiti ujedno i eyeliner i lip liner. Uz to, drška je dovoljno tanka, te ćete uspeti da dobijete željeni oblik. Ukoliko vam je potrebna i senka za oči, za to vam takođe može poslužiti sok od crvenog voća.

Foto: Instagram @kseny_bambi

Učitati još
Zatvori