Francuski modni brend CELINE lansira liniju kozmetičkih proizvoda
Francuski modni brend CELINE lansira liniju kozmetičkih proizvoda

Francuski modni brend CELINE lansira
liniju kozmetičkih proizvoda

Francuska luksuzna modna kuća CELINE lansira prvu liniju makeup proizvoda. Preciznije, prvu liniju ruževa za usne. Hedi Slimane je, ubrzo nakon što je imenovan za kreativnog diretkora francuske modne kuće, započeo širenje beauty sektora. Pod kreativnom direkcijom belgijskog dizajnera, brend je 2019. godine lansirao liniju unisex parfema CelineHaute Parfumerie. Tako je renomirana francuska modna kuća ušla u beauty vode, i sada, nakon pet godina proširuje svoje prisustvo u beauty svetu. Makeup era francuskog brenda nazvana je CELINE Beauté.

Sa Phoebe Philo završio se period u modnom rečniku poznat kao Old CELINE. Britansku dizajnerku je 2018. godine nasledio Hedi Slimane, i tada započinje nova era francuskog luksuznog brenda. Uz belgijskog dizajnera brend je prestao da bude Céline, i postao CELINE, pa je simbolično, uz akcenat, izgubio i druga prepoznatljiva obeležja koja je definisala Slimaneova prethodnica. Tako je CELINE lansirao beauty liniju sa čak 11 parfema. I sada, nakon pet godina beauty linija je proširena makeup proizvodima, i to ruževima za usne.

La Collection de l’Arc de Triomphe

Modna kuća je predstavila svoju zimsku ponudu za 2024. godinu pod nazivom La Collection de l’Arc de Triomphe putem kratkog filma koji je režirao Slimane. U njemu, dizajner takođe najavljuje premijernu ponudu šminke. Kako se i u opisu ove objave navodi , film obeležava rođenje CELINE Beauté, prve linije kozmetičkih proizvoda u istoriji francuske modne kuće. U njemu sve manekenke nose La Peau Nue ruž za usne u nijansi Rose Naturel. I to je samo jedna od petnaest nijasni ruževa za usne u kolekciji – Le Rouge Celine, koja će biti u prodaji u januaru naredne godine. Prvi proizvod koji će biti pušten u prodaju je luksuzni crveni ruž za usne Rouge Triomphe, smešten u zlatnu futrolu sa ugraviranim ikoničnim CELINE logotipom. Karmin će debitovati na jesen, a njega će ispratii kompletan asortiman ruževa za usne od 15 nijansi sa satenskim finišom. Svi će biti dostupni u januaru 2025. godine.

Celine
@celine

Svake sezone, CELINE će proširivati svoju beauty ponudu. Očekuje se da će ona uključivati balzame za usne, maskare, ajlajnere, olovke za oči, lakove za nokte i rumenila. Kako i sam brend ističe, Celine Beauté je stvorena da obogati kulturne korene, i da promoviše francusku ideju ženstvenosti i privlačnosti.

Foto: Instagram @celine

Učitati još
Zatvori