Douyin make-up: Viralan beauty trend popularizovan na TikToku
Douyin make-up: Viralan beauty trend popularizovan na TikToku

Douyin make-up: Viralan beauty trend
popularizovan na TikToku

Kako je TikTok idealno podneblje za masovno širenje raznoraznih svetskih modnih i beauty trendova, nije iznenađujuće ako ste stekli utisak da, malo-malo, i imamo novi trend o kojem ne prestaje da se priča. Upravo to se dešava na društvenim mrežama sa douyin make-up izgledom, gde je gotovo nemoguće zaobići barem jedan video koji pokušava da rekreira upravo ovaj trend.

TikTok screenshot (@madddnot)

Šta je douyin make-up?

Douyin make-up trend izvorno potiče iz korejske kulture, stoga umnogome čini make-up izgled koji posebno naglašava azijske crte lica. Karakterističan aegyo-sal kao i stereotipne elemente azijske šminke poput eksesivnog rumenila i prisustvo šljokica, sve nastoji da postigne douyin make-up look.

Tiktok screenshot (@michellekdoria)
Tiktok screenshot (@michellekdoria)

How to: Douyin make-up

Douyin make-up u svojoj suštini zapravo podrazumeva tri glavne komponente koje čine ovaj look: posebno pozicionirano rumenilo, izgled punih usana i posebno specifična šminka na očima.

Započnite bazu šminke na način koji biste to inače uradili, samo imajte na umu da uz ovaj izgled najbolje ide blistav i glowy izgled kože. U odnosu na to, birajte neki lakši puder, manju količinu korektora kao i minimalno korišćenje setting pudera u prahu. Zatim, kada dođe red na rumenilo, nemojte se plašiti da čak malo preterate sa nanošenjem, jer za ovaj izgled važi parola more is more. Samo je neophodno da on bude pozicioniran tik ispod oka, kao i visoko na jagodicama.

Kada su u pitanju oči, kako biste postigli douyin efekat potrebno je konturisati oko senkom na način na koji ćete ih učiniti vizuelno većim. Dakle, bela olovka za oči na vodenoj liniji oka, šljokice u unutrašnjem ćošku oka, kao i na gornjem i donjem kapku, a naročito donji kapak oka naglasiti senkom.

Za kraj, usne vizuelno učinite punijim tehnikom precrtavanja, i završite ružičastim karminom i popriličnom količinom sjaja za najbolji efekat.

U nastavku pogledajte kako TikTok beauty kreatorke postižu ovaj look.

 

Foto: Tiktok screenshot (@michellekdoria)

Učitati još
Zatvori