Beauty trick: 90s savet kako lukavo sakriti sitne bubuljice
Beauty trick: 90s savet kako lukavo sakriti sitne bubuljice

Beauty trick: 90s savet kako lukavo
sakriti sitne bubuljice

Retko šta ima moć da upropasti bilo koji dan kao što to ima nepoželjna bubuljica koja je izašla baš u pogrešnom trenutku. Sloj pudera, pa korektora, pa još malo pudera i još malo više korektora, ali ona je i dalje tu, alive and well. Prikrivanje bubuljice velikom količinom šminke retko kada uspeva, zato je bitno da počenemo da razmišljamo u drugom smeru. Srećom, postoji jedan mali beauty trick koji je bio izuzetno popularan 90ih godina, na koji smo izgleda svi zaboravili kada je u pitanju ovaj problem. Ne brinite, nećemo ga sačuvati samo za sebe.

How to: Pimple trick 

Već i sami znate da natrpavanje sloja za slojem korektora i pudera samo dodatno nagalašava teksturu neke nepoželjne bubuljice. Koliko god se trudili da sakrijemo njeno crvenilo, mi ne možemo da sakrijemo njenu teksturu. Stoga, uvek ostaje primetna. Zato, umesto da bezuspešno pokušavamo da je sakrijemo velikim količinama proizvodima, mi ćemo je transformisati.

Dakle, kada počnete sa šminkanjem normalno nanesite vašu bazu. Kao što biste to i inače uradili. Pokušajte što više da prekrijete crvenilo bubuljice, ali ne brinite ako ne uspete u potpunosti. Sada sledi ključan deo ovog trika – uzmite bilo koju braon olovku za oči ili braon senku i jednostavno nacrtajte tačkicu preko bubuljice kako biste joj dali izgled mladeža. Tako činjenica da je tu koža izdignuta ide u našu korist, čineći naš mladež utoliko više uverljivim, umesto da bezuspešno pokušamo da to kamufliramo. Ako želite, dodajte još sitnih „mladeža“ po licu kako bi se svi stopili zajedno i učinili vaš mali uljez neprimetnim.

Isprobajte ovaj jednostavan mali trik sledeći put kad se pojavi neki nepoželjni gost na vašem licu, i sigurni smo da će ovo postati vaša nova go-to metoda prikrivanja bubuljica.

Za ovaj jednostavan trik možete koristiti gotovo bilo koju braon olovku za oči ili braon senku. Sve zavisi od toga šta vi smatrate najprirodnije vašem licu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori