Beauty trick: Kako da nanesete senku za oči u roku od jednog minuta
Beauty trick: Kako da nanesete senku za oči u roku od jednog minuta

Beauty trick: Kako da nanesete senku za
oči u roku od jednog minuta

U vreme kada je beauty zajednica široko rasprostranjena čini se da koraci u makeup i beauty rutini postaju sve veći. Kada je reč o korejskoj kozmetici, koja je zavredila pažnju internet beauty scene, ono što je u fokusu jeste glass skin efekat koji svi pokušavamo da postignemo. Upravo to iziskuje sedam do deset koraka. Iako bespogovorno pratimo instrukcije u skincare-u, čini se da nas to odvlači od poštovanja svakog koraka makeup-a, a često je upravo nanošenje senke za oči taj korak o kome pričamo.

Verujemo da ste kao i mi mišenja da nanošenje senke iziskuje puno vremena, preciznosti i pažnje kako bi postigli savršen oblik. Ipak, to ne mora biti slučaj. Detektovali smo beauty trick koji nas uči kako da dobijemo željeni oblik senke za oči u roku od samo 60 sekundi.

Senke za oči su odlični beauty saveznici koji nam pomažu da istaknemo ono najbolje od naših očiju. Iako pronalazak odgovarajuće senke deluje kao veoma jednostavan zadatak, postoji teorija uz pomoć koje pronalazimo senku koja najviše odgovara našoj boji očiju. Takođe, senka za oči može imati razna dejstva, pa je tako koristimo umesto eyelinera ili kao deo naše lip make up rutine. Senke su odlične za iskazivanje mood-a u kom se nalazimo, pa ako smo raspoloženi za festive sezonu to možemo iskazati uz pomoću njih.

Ipak, naš fokus je trenutno na njihovoj primarnoj svrsi a to je isticanje očiju. Beauty influenserka Nicole Lane nas uči kako da pravilno, brzo i efikasno nanosimo naše senke za oči.

How to: Brzo i efikasno nanošenje senke za oči u roku od 60 sekundi

Ovaj beauty trick iziskuje samo jedan extra tool – tufere za šminku u kružnom obliku. I naravno vaša omiljena senka i odgovarajuća četkica. Sve što je potrebno jeste da presavijete tufer na pola i pravilno ga pozicionirate. Kada želite da napravite savršeno oblikovano krilo, na spoljašnji ugao oka postavite tufer i iznad njega nanesite senku. Isto to uradite i na sredini vašeg kapka. Uz to, još jedan benefit koji dobijate putem ovog trika jeste da sav višak senke ostaje na datom tuferu. Zaboravite na mrlje, i na dodatno utrošeno vreme za brisanje istih. Takođe, u roku od 60 sekundi dobili ste savršeno izblendanu i oblikovanu senku za oči.

Foto: Instagram @nicole_laneeee

Učitati još
Zatvori