Beauty trick: Kako koristiti senku za oči kao eyeliner?
Beauty trick: Kako koristiti senku za oči kao eyeliner?

Beauty trick: Kako koristiti senku
za oči kao eyeliner?

Make-up rutina je obično za svakog različita u zavisnosti od preferencija i sposobnosti. Međutim, kada se radi o eyelineru sigurni smo da je svima neretko zadavao poteškoće. Na svu sreću, postoje mnogo kreativniji načini da se oko konturiše i definiše, koji ne podrazumevaju korišćenje olovke za oči ili eyeliner. Jedan od njih jeste korišćenje senke za oči. Bilo da želite da kreirate tanku i oštru liniju ili oblik smokey krila, senka za oči vam može pomoći u tome.

Make-up artistkinja Maria Gianno kaže da sa senkom za oči imamo znatno više fleksibilnosti i mogućnosti da rekreiramo oblik kakav želimo. Kako artistima bespogovorno verujemo i imamo želju da naučimo što više od njih, tako je i sa ovim trendom. Učimo od najboljih, pa vam donosimo neke od koraka koje preporučuje Maria Gianno, uz pomoć kojih ćete najbolje primeniti senku za oči umesto eyelinera.

Priprema

Prvih nekoliko koraka podrazumevaju dobru pripremu. Najznačajniji jeste odabir odgovarajuće senke. Iako se više vrsta senki za oči mogu koristiti kao eyeliner, preporučuje se da to budu mat nijanse. Zašto? Zato što u sebi sadrže više pigmentacije. Drugi korak jeste pronaći odgovarajuću četkicu. Dobra stvar kod ovog trika jeste ta da vam nije potrebno pregršt četkica, već samo jedna. Milsimo na onu koja se koristi samo za uglove očiju. Sa njom možete rekreirati oblik baš onakav kakav želite. Poslednji korak jeste odluka da li ćete senku za oči primeniti kao i obično, a to je suvom četkicom. Na ovaj način možete dobiti suptilno ispiranje senke koje se ogleda na linijama trepavica. Ako se pak odlučite da senku aplicirate mokrom četkicom dobićete intenzivniju boju a i senka će mnogo duže potrajati.

How to: Upotrebiti senku za oči kao eyeliner

Sada kada smo završili sa pripremom, počinjemo sa konkretnim koracima. Pre nanošenje senke vrlo je bitno da pripremite svoje oko. To znači da na kapak nanesete bazu za senku, ili ako vam je lakše, to može biti i običan prajmer. Ova baza je potrebna kako bi se senka „zalepila“ za oko i što duže trajala. Sačekajte da se baza dobro osuši pre nego počnete sa drugim korakom. Jednom kada počnete da nanosite senku, polako i postepeno pomerajte četkicu preko kapaka. Počnite od unutrašnjeg ugla oka i povucite četkicu duž linije trepavica. Kako biste dobili intenzivniji pigment, ponovo navlažite četkicu i pređite preko linije nekoliko puta, dok ne dobijete željeni oblik. And last but not least, senku nanestite i na liniju donjih trepavica, kako biste dobili potpuni look. Na kraju nanesite korektor ispod donje linije trepavica, kako vam se senka ne bi razmazala. Et voila!

Ukoliko ste i vi jedni od onih koji zaziru od nanošenja eyelinera, ovaj beauty trick bi definitivno trebalo da bude deo vaše make-up rutine.

Foto: Instagram @paulyblanch, TikTok

Učitati još
Zatvori