Beauty trick: Scalp roller koji podstiče rast kose
Beauty trick: Scalp roller koji podstiče rast kose

Beauty trick: Scalp roller koji
podstiče rast kose

Jedan od retkih problema koji dele muškarci i žene jeste briga o opadanju kose, kao i traženje efikasnih načina za podsticanje rasta iste. Pronašli smo savršenu metodu koja će promeniti način na koji se suočavate sa ovim izazovom – to je scalp roller. Iako je naša beauty rubrika najčešće namenjena ženskom delu populacije, ovaj tekst je namenjen ujedno i muškarcima. Ukoliko se odlučite za ovaj proizvod, takođe ćete dobiti i mini masažu svaki put kada ga budete koristili. Verujemo da smo već privukli vašu pažnju. Hajde da vidimo o čemu se radi.

Oznaka #scalpcare na TikTok-u ima preko bilion pregleda, što znači da mnogi od nas traže načine da neguju svoje vlasište. Takođe, naš TikTok feed je pun videa koji promovišu proizvod scalp roller. Journal beauty tim se informisao malo bolje o tome kako ovaj proizvod funkcioniše i rezultatom smo oduševljeni. Shodno tome, odlučili smo se da vam objasnimo šta je zapravo scalp roller i na koji način podstiče rast naše kose.

Scalp roller

Scalp roller je beauty gadget koji se sastoji od mikroiglica koje imaju mogućnost dubljeg prodiranja u kožu glave, a ujedno i povećavaju dotok krvi. Dermarolling skalpa je u suštini proces izazivanja kontrolisane površinske traume na koži kako bi se pokrenuo povećan protok krvi. Kada se pravilno koristi, on oslobađa faktore rasta koji dalje stimulišu ubrzan rast kose. Takođe, jednom kada se faktori rasta oslobode oni utiču na to da vaša kosa bude kvalitetnija, zdravija i gušća. Kako? Ovaj mehanizam stimuliše cirkulaciju, povećava snabdevanje folikula kiseonikom i hranljivim materijama, što rezultira jačom i zdravijom kosom. Osim toga, mikroigle pomažu da se otvore mikrokanali na površini kože, što omogućava bolju apsorpciju proizvoda za negu kose, kao što su serumi i tonici.

How to: Roll your scalp

Sam naziv proizvoda govori kako se koristi. Međutim postoje određeni tips and tricks koje smo saznali od eksperta za negu kose i Instagram infulenserke Afsenah, koji služe da pomognu da efekat ovog proizvoda bude što bolji. Pre nego primenite scalp roller postarajte se da gadget bude dobro očišćen. Naprskajte ga medicinskim alkoholom and you are ready to go. Zatim ga nežno prislonite na vlasište, bez velikog pritiska, i počnite da rolate po površini glave. Rolajte najmanje 25 puta u horizontalnom pravcu, zatim isto to ponovite i u vertikalnom smeru. Vaši pokreti bi trebalo da budu što kraći, kako bi mikroiglice što dublje prodrle u vašu kožu. And last but not least, nakon upotrebe scalp rollera nanesite neko ulje za rast i negu kose. 

Dakle, ako ste jedni od onih koji imaju problem sa rastom kose, nadamo se da vas je tekst inspirisao da isprobate ovu metodu. Scalp roller je definitivno na našoj Journal beauty wishlisti.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori