Healthy hair go-to: Ulja za kosu
Healthy hair go-to: Ulja za kosu

Healthy hair go-to: Ulja za kosu

Kada je nega lepote u pitanju, svake zime mučimo iste muke – suva kosa, suve ruke, suvo lice, suvo pa… sve. Međutim, znate kako kažu, one problem at a time, stoga smo odlučili da rešimo ove probleme jedan, po jedan. Prvi na našoj meti našao se upravo problem suve i beživote kose, stoga pričamo o nečemu što mi smatramo za naš healthy hair go-to, ulje za kosu

(I ne tolika) tajna zdrave i sjajne kose

Ulja za kosu su naši najbolji prijatelji kada je u pitanju duboka hidratacija i nega dlake. Neretko se suočavamo sa suvom, beživotnom kosom, ili kosom za koju smatramo nezahvalnom za saradnju. Međutim, ono što stoji na korak od vas i toga da vam svaki dan bude good hair day, možda jeste upravo odgovarajuće ulje za kosu.

Kako izabrati ulje za kosu

Možda ste od mišljenja da je bilo koje ulje za kosu bolje nego nijedno ulje za kosu, međutim, pravilan izbor ulja za baš vašu kosu je od posebne važnosti. Umesto da birate ulje po tome kakav je vaš tip kose trenutno, razmišljajte o tome koji efekat želite da postignete uljem. Ukoliko želite da poboljšate sjaj ili mekoću vaše kose, tražite ulja koja sadrže sastojke poput ulja masline, šargarepe i jojobe. S druge strane, ako često pribegavate korišćenju vrućih alata za stilizovanje vaše kose, ulja koja u sebi sadrže silikon mogu da vam pomognu u njenom očuvanju. Iako ste verovatno mislili da silikon nije poželjan sastojak u vašim proizvodima, on znatno može da pomogne sa direktnim oštećenjem od toplote, s obzirom da stvara barijeru oko dlake.

Dakle, ako ste od onih koji smatraju da uvek postoji to nešto što fali vašoj kosi, koja nikad nema onaj isti volumen i sjaj koje vidimo na društvenim mrežama, razmislite o investiranju u jedno dobro ulje za kosu, koje će se suočavati baš sa problemima koji su vama potrebni. Mi smo istražili Sephorine rafove, i pronašli ulja za kosu za koje smatramo da će biti odlični na tom zadatku.

Predlozi proizvoda

Olaplex No. 7 Bonding Hair Oil
Kérastase Elixir Ultime Hydrating Hair Oil Serum
Kérastase Blond Absolu Strengthening Hair Oil for Very Damaged Blonde Hair
Gisou Honey Infused Hair Oil
Sol de Janeiro Brazilian Glossy™ Nourishing Anti-Frizz Hair Oil
Moroccanoil Treatment Hair Oil
OUAI Hair Oil

Foto: Instagram, Sephora

Učitati još
Zatvori