Beauty trick: 2-4-2 make-up rule
Beauty trick: 2-4-2 make-up rule

Beauty trick: 2-4-2 make-up rule

Kada je šminka u pitanju, beauty zajednica ne zaostaje u izbacivanju novih proizvoda, primamljivih trendova i pedantnih metoda tehnika nanošenja istih. Međutim sa pregršt novih produkta i make-up trikova, nekada se pogubimo i nismo sigurni koji je ispravan način nanošenja šminke. Ali novi TikTok trend obećava da će otkloniti svu tu zabunu i olakšati proces primenjivanja beauty proizvoda. Donosimo sve o  2-4-2 make-up rule trendu i šta on podrazumeva.

Do sada je trend 2-4-2 make-up rule osvojio impresivnih 10 miliona pregleda na TikTok-u. Mi nismo nimalo začuđeni, jer su pravila ovog beauty trika zapravo vrlo jednostavna. Sve što vam je potrebno jesu – dva proizvoda za oči, četiri za bazu i dva za usne. Sigurno su neki od vas navikli na složenu kombinaciju proizvoda, pa ćete možda ustuknuti pri pomisli da svoju make-up rutinu svedete na minimum od osam. Ipak, savetujemo vam da pročitate šta ovo pravilo podrazumeva i koji su njegovi benefiti, pa da onda donesete konačnu presudu.

Svesni smo da proces biranja make-up proizvoda uopšte nije lak, posebno kada je njihov spektar toliko širok. Međutim, ukoliko se odlučite da isprobate pravilo 2-4-2 , isto će vas naterati da se brže odlučite za svoje make-up favorite. Čar ovog beauty trika zapravo leži u njegovoj jednostavnosti. Odnosi na raspodelu šminke na licu i fokusira se na naglašavanje ključnih oblasti. Još jedan benefit jeste da se može primeniti drugačije na svakom od nas, u zavisnosti od ličnih preferencija.

Kako funkcioniše?

Potrebno vam je ukupno šest make-up proizvoda. Dva za oči, četiri za lice i dva za usne. Koji će to proizvodi biti stvar je ličnih afiniteta. Da li je to kombinacija maskare i senke na vašim očima, ili nanošenje eyeliner-a na kapke, a highlightera u uglove očiju, odluka je potpuno na vama. Nakon, ili pre toga, potrebno je da se odlučite koja četiri proizvoda ćete naneti na svoje lice kao bazu. I na samom kraju jesu produkti koji idu na vaše usne. Poslednje na spisku nekima možda i najteže pada, s obzirom na to da su usta platno na kojem eksperimentišemo i isprobavamo različite proizvode, kao što su kombinacija više karmina, olovaka i sjajeva za usne. Međutim, ukoliko jednom isprobate ovo pravilo, sigurni smo da će vas benefiti kao što su lako šminkanje i isticanje ključnih oblasti, navesti da ga uvrstite u vašu rutinu.

Svakako, jedno je sigurno, trend 2-4-2 make-up rule je pouzdan trik za postizanje besprekornog prirodnog izgleda u roku od samo 10 minuta.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori