Beauty trick: Blush before concealer
Beauty trick: Blush before concealer

Beauty trick: Blush before concealer

Sve što ste milslili da znate o rumenilima i nanošenju istih, bacite u vodu, i krenimo od početka. Dobro, ne baš sve, ali svakako jedan ključan korak, a možda i najbitniji – u kom trenutku ga nanosite. Iako smo naučeni da rumenilo ide na samom kraju make-up rutine, donosoimo novi trik. Rumenilo pre korektora. Ova nekonvencionalna metoda naišla je na veliku popularnost među stručnjacima i ljubiteljima šminke, a razlozi su brojni i dobro utemeljeni. Uostalom, u beauty svetu su mnoga pravila napravljena kako bi se dodatno prekršila. Hajde da naučimo ovo novo.

Ako je verovati nedavnom TikTok trendu, kao i svetskim šminkerima, nanošenje rumenila pre korektora jeste trik koji morate uvesti u vašu beauty rutinu. A povučeni prethodnim iskustvima, mi im definitivno verujemo.

Blush before concealer

Prvi i najbitniji korak je odabir strukture proizvoda. Potrebno vam je creamy ili liquid rumenilo. Razlog? Da biste izbegli fleke na vašem licu, i da bi se rumenilo što bolje ugradilo u vaše pore.. Kada se nanese na svežu kožu, blago tonira obraze prirodnim bojama koje se stapaju s tenom. Naredni korak jeste strateško nanošenje rumenila. Mesta koja su vam bila rezervisana za nanošenje korektora, obojite ružičastom bojom. Tamni kolutovi ispod očiju, mrlje na nosu, pa čak i na čelu, sve to možete prekriti dodatkom rumenila. Iako nije bila do sada poznata ova činjenica, rumenilo ima efekat prosvetljavanja. I na kraju, blending, blending, blending!

@makeupbyalissiac

Mixing liquid blush with my concealer has changed my life #BeautyHacks #BeautyReview #makeuptutorial

♬ Under Eye Blush - SPENCER

Ako koristite ovu metodu, prihvatate da se igrate sa vašim licem, a ne samo da prekrivate nesavršenosti. Ovaj hack je donekle sličan podcrtavanju – nanošenje highlightera i konture kao podloge. Ultimativno možete napraviti nijasu svog tena onakvu kakvu vi želite.

Naime, benefit ovog trika jeste da će vaše lice dobiti prirodan, effortless i glowy izgled. Potstignućete savršen no make-up-make-up look, koji verovatno i većina vas želi da rekreira. I na kraju, vaš ten će izgledati baš kao da ste se vratili sa jednodnevnog sunčanja.

Foto: Instagram, TikTok

NARS - AFTERGLOW LIQUID BLUSH
FENTY BEAUTY- FREESTYLE CREAM BLUSH
REVOLUTION - HYDRA BRIGHT PINK
REVOLUTION - DOLLY ROSE
AURA CHEEK - CORAL PARTY
Učitati još
Zatvori