Jedini aksesoar za kosu koji vam treba ove jeseni je – svilena trakica
Jedini aksesoar za kosu koji vam treba ove jeseni je – svilena trakica

Jedini aksesoar za kosu koji vam treba ove
jeseni je – svilena trakica

Ukoliko ste već razmišljali šta ćete raditi sa svilenim trakicama koje ste ovog proleća pleli u mašnice, reći ćemo vam – nemojte ih bacati. Ne samo to, nego ukoliko još uvek niste nabavili ovaj aksesoar za kosu, uradite to čim pre. Osim toga što će vam biti potreban i ove jeseni, želećete ga i na proleće. Kako znamo? Pogledali smo šta se dešavalo na Nedelji mode u Njujorku.

Kako to obično biva, nakon modne rekapitulacije, osvrnemo se i na dominantne beauty rituale koji su se posebno istakli na pistama. Kao što se trendovi u oblačenju sezonski smenjuju, tako i specifični make up ili frizura takođe dobijaju više pažnje od nekih drugih. Tako je ovog puta bilo sa svilenim trakicama, koje su se ponovo našle među vlasima modela koji su šetali njujorškim revijama. Posebno smo ih zapazili kada su Collina Strada i Christian Siriano prikazali svoje kolekcije, s obzirom da je ovaj aksesoar za kosu ovde bio posebno istaknut.

Da li ćete ih samo prikačiti na puštenu kosu, tako da se stope sa njom, ili ćete ih isplesti u pletenice i kikice, prepuštamo vama. Obe metode su prihvatljive, a vaš izbor može zavisiti od toga koliko pažnje tog dana želite da posvetite frizuri. Onda kada biste je radije ostavili da leprša na vetru, ali ipak želite da je na neki način nadogradite, onda bi svilene trakice bile idealno rešenje.

christian siriano proleće/leto 2024
christian siriano proleće/leto 2024

Pastelne ružičaste nijanse su posebno bilo zastupljene, pa očekujemo da ćemo njih viđati češće i van piste. Ipak, i druge boje su dopuštene, dokle god birate onu koja se uklapa uz ton vaše kose. Za dodatni kontrast i isticanje, princip bi bio: što je kosa tamnija, to je svilena trakica svetlija. Ono što smo mogli da primetimo na pomenutim revijama jeste da se pastelni tonovi pink boje uklapaju kako sa plavom, tako i sa smeđom, braon, te crnom kosom, pa su možda baš zato najbolji izbor.

collina strada proleće/leto 2024
collina strada proleće/leto 2024

Foto: Spotlight Launchmetrics / Instagram

Učitati još
Zatvori