DIY dry shampoo: Viralan trik kako napraviti prirodni suvi šampon za kosu sa samo dva sastojka
DIY dry shampoo: Viralan trik kako napraviti prirodni suvi šampon za kosu sa samo dva sastojka

DIY dry shampoo: Viralan trik kako napraviti prirodni suvi šampon za kosu sa samo dva sastojka

Svako ko često u nedostatku vremena pribegava korišćenju suvih šampona, zna da je njihovo brzo rešenje problema neoprane kose „života vredno“. Međutim, kako mnogi suvi šamponi podrazumevaju štetne sastojke koje na duže staze mogu da utiču na integritet vaše kose, često je taj quick fix prljave kose upravo po cenu njenog dugoročnog zdravlja. Stoga, nije iznenađujuće da trenutno na društvenim mrežama kruži viralan trik kako napraviti prirodan suvi šampon od samo dva sastojka koje, najverovatnije, već imate u vašoj kuhinji.

DIY suvi šampon

Bilo da ste odlučili da date vašoj kosi malo oduška od prečestog pranja, ili ste u čestoj borbi sa vremenom naročito kada je pranje i sušenje kose u pitanju, priznajete da mogućnost prirodnog suvog šampona koji uvek imate pri ruci zvuči primamljivo. Dakle, bacimo se na zadatak.

Potrebna su vam samo dva sastojka kako biste napravili ovaj prirodan suvi šampon, i to su kakao prah i kukuruzno brašno. Kukuruzno brašno igra ulogu u tome da apsorbuje ulje iz vaše kose, dok kakao prah služi isključivo da doda malo potrebne boje onima sa tamnijom kosom. Činjenica da će nam uz to kosa još i mirisati na kolačiće, samo je dodatan plus.

Kada pomešate vaša dva sastojka u čaši, velikom četkicom za šminku nanesite smesu na koren kose razdeljujući pramenove kako biste pokrili veći deo temena. Prstima dobro utrljajte prah u kosu, i upravo ste uspešno izbegli pranje kose još jedan dan! Ako to želite, smesu možete čuvati u teglici i koristiti svaki put kada je vašoj kosi potrebno malo osveženje i dodatan volumen.

U nastavku pogledajte beauty kreatorku Ashley Elizabeth koja nam iz  prve ruke pokazuje kako ovaj trik izgleda na delu, i ako nas pitate, ovaj beauty trick dobija zvanični oznaku Journal approved! Sve što je ostalo jeste da zavirite u vaše kuhinjske ormariće i isprobate ovaj prirodan suvi šampon za sebe. Čuvajte ovaj trik u rezervi, nikada ne znate kada će vam dobro doći.

Foto: Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori